23948sdkhjf

Tryghed på 100 år gammel fabrik: Her bliver man ikke bare fyret i dårlige tider

Tryghed er en noget af det, som 62-årige Niels Østergaard sætter pris på, når han skal beskrive sin arbejdsplads gennem 40 år, Elektro-Isola i Vejle.

- Her bliver man ikke fyret, bare fordi der er dårlige konjunkturer, siger Niels Østergaard.

Han går sammen med kollegaen 65-årige Arne Lolk, som har været her i 41 år, og lægger ark af prepreg-materiale i en stabel. Derefter lægger de materialet ind i en 160 gader varm ovn. Ud kommer en færdig kompositplade.

Niels og Arne er billedet på den stabilitet, som hersker i medarbejderstaben hos Elektro-Isola, der tæller godt 140 mennesker.

- Vi har haft 128 25-års jubilæer i firmaets historie, og vi skal fejre 40-års jubilar nummer 40 snart, fortæller direktør Stig Krogh Pedersen. Der er tradition for, at virksomheden inviterer 40-års jubilaren på en fin middag sammen med hans eller hendes familie, de nærmeste kolleger og virksomhedens ledelse.

Fællesskab

Der er en følelse af fællesskab på fabrikken.

- Her er ikke mange, der siger op, og der er heller ikke mange, der bliver fyret, siger fællestillidsmand Lars Peter Bech.

Stig Krogh Pedersen mener, at det har noget at gøre med ejerfamilien Leth Christiansens holdning til medarbejderne.

- Ejerfamilien har altid været meget socialt ansvarlige, for eksempel når medarbejdere er blevet langtidssyge. Der er ejerfamilien trådt til. Vi har en kultur, hvor man tager vare på hinanden, siger han.

Fællesskabet bliver hjulpet på vej af, at virksomheden har overskudsdeling. I de gode år bliver der noget ekstra til medarbejderne.

- Vi får fra 4.000 til 9.000 kroner i overskudsdeling. De bliver typisk udbetalt i februar, siger Lars Peter Bech. Han mener, at overskudsdelingen giver en ansvarlighedsfølelse. For hvis man spilder gode materialer, så går det jo ud over alles overskudsdeling.

25 år - ikke to dage er ens

Den seneste 25-års jubilar er 65-årige Knud Fryland, som er økonomichef i firmaet. Han er netop ved at lægge sidste hånd på halvårsregnskabet på sit kontor. Han har en forklaring på, at han er blevet ved så længe i firmaet.

- Jeg kan godt lide rytmen her. Der er aldrig to dage, der er ens. Virksomheden har en rigtig god kultur. Vi står sammen, siger han.

Som økonomichef har han blandt andet ansvar for lønudbetaling. Da han kom til firmaet i 1995 foregik time-registreringen med gammeldags stempelkort. Det var ikke altid muligt at se, hvilket tidspunkt medarbejderne var tjekket ind på.

- Den udvikling, vi har været igennem, har været utrolig interessant, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11