23948sdkhjf

Plus Pack i dialog med minister på egen hjemmebane

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) var i denne uge på inspirationsbesøg hos emballagevirksomheden Plus Pack i Odense - endda i hans egen hjemstavn. Dan Jørgensen er valgt til Folketinget på Fyn.

Fokus under besøget var på klimagevinsterne ved øget genanvendelse og cirkulær økonomi, skriver Plastindustrien - der også deltog - i en pressemeddelelse.

Plus Pack kunne blandt andet berette overfor ministeren, at man arbejder hårdt på at realisere visionen om at levere 100 procent genanvendelige emballageløsninger uden CO2-emissioner i år 2030.

- Design med genanvendte materialer, nye cirkulære forretningsmodeller som forlænger produkters holdbarhed og fokus på løsninger som fremmer genanvendelse af materialer i høje kvaliteter er helt centralt i den grønne omstilling. Derfor var vi også meget glade for ministerens besøg og hans interesse i vores virksomhed. Der er store klimagevinster i at designe emballage, der mindsker madspild, og ikke mindst i at designe løsninger i genanvendte materialer, som også kan genanvendes efter brug, siger Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer af Plus Pack.

Plastindustriens miljøpolitiske chef, Christina Busk, er glad for at der eksisterer en direkte dialog med landets politiske beslutningstagere

- Det er vigtigt med kontakten til det politiske system, da vi i Danmark eksempelvis står over for at skulle implementere et producentansvar på al emballage, der træder i kraft 1. januar 2025. Hvis vi indretter producentansvaret klogt ved at belønne de virksomheder, som designer deres emballager med henblik på genanvendelse vil det føre mange fordele med sig, siger hun.

- For det første kan vi få genanvendt mere plast i Danmark. For det andet kan vi få højere kvalitet ind i vores plastgenanvendelse, så eksempelvis en fødevareemballage kan blive til en ny fødevareemballage. Og for det tredje kan vi i stigende grad producerer vores egne råvarer herhjemme i Danmark, hvilket også bidrager positivt til CO2-reduktionen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078