23948sdkhjf

DI: Normaliseret markeds-situation har lange udsigter

På den korte bane er der et stykke vej til et normaliseret råvaremarked og en global transportsektor, som vi kendte den før corona.

Sådan lyder det fra Jacob Kjeldsen, der er chef for Fremstillingsindustrien under Dansk Industri, i en kommentar til de usædvanlige markedsforhold, der blandt andet har sendt en stor ekstraregning i retning mod Juliana Drivhuse på Fyn.

- Udviklingen kommer efter en meget stabil prisudvikling de seneste 5-6 år, og det er svært at forudse, hvornår tilstanden normaliseres, siger Jacob Kjeldsen i en pressemeddelelse.

Han uddyber:

- Vi må forvente, at både priser og transport til en vis grad normaliseres, men det bliver tidligst i slutningen af året. Coronapandemien er stadig et stort problem i mange lande, og selvom vi i Danmark er i gang med at åbne samfundet op igen, så forholder det sig helt anderledes i nogle af de lande, som er en del af forsyningskæden.

Jacob Kjeldsen peger ligeledes på, at der er tale om en højst udsædvanlig dominoeffekt på verdensmarkedet, som særligt rammer råvarer som stål, aluminium, træ, plast og flamingo.

- Det skyldes blandt andet stigende efterspørgsel og en backlog på grund af produktionsforstyrrelser som følge af coronanedlukninger, og så skyldes det et hidtil uset pres på transport- og shippingsektoren. Det er den cocktail, som mange danske producenter sidder med, og som nu tvinger nogle af dem til at indføre prisstigninger, forklarer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078