23948sdkhjf

Nomineret til Plastprisen: Pioneren Stig gik forrest med grønne ambitioner

Stig Nielsen er en pionér, når det kommer til genanvendelse af plast. Nu er han nomineret til Plastprisen 2021.

Siden 90’erne har han beskæftiget sig med bæredygtighed, og han var med til at opbygge virksomheden Danrec, der som en af de første virksomheder i Danmark fokuserede på genanvendelse.

I år 2000 blev Stig Nielsen selvstændig, da han etablerede genanvendelsesvirksomheden Genplast A/S i Farsø. De første otte år passede han selv produktionen, men i år 2008 blev
virksomheden udvidet med flere ansatte og maskiner. I dag beskæftiger Genplast 10 medarbejdere, og der er planer om yderligere opskalering i de kommende år.

I indstillingen fra Plastindustriens jury hedder det:

"Senest har Stig Nielsen investeret i et avanceret sorteringsanlæg, som kan sortere plasttyper fra hinanden samt farvesortere helt ned i granulatstørrelse. Stig Nielsen er passioneret for at bidrage med viden og læring omkring plast og materialets genanvendelsesmuligheder. Denne åbenhed har også medført, at han er blevet udvalgt til at deltage i et nyt forskningsprojekt omkring genanvendelse af plast fra medicinalindustrien. Stig Nielsen er et velkendt navn i den danske plastbranche, og han modtager dagligt mange opkald fra virksomheder, som ønsker hjælp til at få genanvendt deres plastaffald på Genplast A/S i Farsø.

Selv siger Stig Nielsen om nomineringen:
- Jeg blev faktisk rigtig glædeligt overrasket. Plastprisen er jo traditionelt givet til virksomhjeder, der har produceret plast eller opfundet en ting eller sat deres virksomhed i rampelyset. Det har typisk været store virksomheder, der er blevet nomineret. Nu er det så min tur, og det er jeg faktisk stolt over, siger Stig Nielsen til Plastforum.

Stoltheden skal ses i et helt specifikt lys, siger han.
- Et af mine store forbilleder er Aage Vestergaard Larsen, som jo desværre er gået bort i dag, men som har tegnet hele den danske genanvendelsesbranche i årtier. Aage har tidligere vundet Plastprisen. Aage var en god samarbejdspartner, og jeg har lært rigtig meget af ham. Nu er jeg i samme båd som ham. Det er jeg meget beæret over, siger Stig Nielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062