23948sdkhjf

Nomineret til Plastprisen: Plast Team engagerer sig i kampen mod madspild

Innovative opbevaringsløsninger, der bekæmper madspild, og en bevidsthed om fremstilling af plastemner i monomaterialer, er årsagerne til, at den danske plastvirksomhed Plast Team er nomineret til Plastprisen 2021.

En nominering, den adm. direktør Jacob Eberhard er stolt af.

- Ikke mindst fordi det er et stærkt felt, vi er oppe imod. Alle fem nominerede har en grøn profil og som noget særligt er Plast Team en virksomhed med en business-to-consumer-profil. Dem har man ikke set så mange af i Plastpris-regi, siger adm. direktør for Plast Team, Jacob Eberhard.

Madspildsløsningerne, der blandt andet tæller opbevaringsbokse med en app, hvor man kan følge med i mængderne af madrester på køl og frys, er lavet sammen med Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand af foreningen Stop Spild Af Mad.

Plast Team har udviklet app'en. Og faktisk har løsningerne et par år på bagen.

Kommer det bag på jer, at det er nu, I bliver nomineret?

- Ja, faktisk en lille smule, men så igen: Ting tager tid, forbrugerens vaner er svære at ændre. Det er et langt, sejt træk. Så måske er opmærksomheden omkring løsningen bare større nu end tidligere. Vi har i hvert fald det seneste år gjort meget for at kommunikere vores reusable agenda ud til forbrugeren, siger Jacob Eberhard. 

 Udover madspildsløsningen er virksomhedens brug af monomaterialer også en del af nomineringen. I indstillingen fra juryen står således:

"Ud over fokus på madspild gør Plast Team A/S også en stor indsats for at fremstille produkter i monomaterialer, som kan bruges igen og igen, og derved mindske ressourceforbruget," lyder det i Plastindustriens indstilling.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078