23948sdkhjf

Dømte i stor svindelsag vil have prøvet deres sag i Højesteret

Seks års fængsel for mandatsvig og bedrageri for flere hundrede millioner kroner til nu 78-årige Bent A. Nielsen, som er manden bag Viborg-virksomheden Genan, der genanvender bildæk til blandt andet granulat i kunststof-fodboldbaner.

Det var den straf, som først byretten i Viborg og siden Vestre Landsret fandt passende, da straffen i den store svindelsag skulle udmåles.

I samme sag fik den 56-årige revisor Bjarne Nielsen tre års fængsel.
Begge dømte vil nu forsøge at få Højesteret til at vurdere sagen, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

- Vi har søgt med to begrundelser. For det første mener vi, at landsretten så at sige har anvendt straffeloven forkert. Desuden mener vi ikke, at retten har taget hensyn til Bent A. Nielsens høje alder, og det skal den, siger Lars Henriksen, forsvarer for Bent A. Nielsen til avisen.

Revisor Bjarne Nielsen har ifølge Viborg Stifts Folkeblad via sin forsvarer i sagen, Erik Werlauff, også ansøgt om lov til at bringe sagen for Højesteret.

Werlauff begrunder blandt andet ansøgningen med, at by- og landsret ikke har forholdt sig ordentligt til et dokument, der blev brugt som fældende bevis mod Bjarne Nielsen, og at hans straf på tre års fængsel er alt for hård.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078