23948sdkhjf

Frank Gad: - Der ligger et stort potentiale i byggeriet

I 2021 forventer SP Group en vækst i omsætningen på 3-10 procent med en ebitda-margin på 16-17 procent og en EBT-margin på 9-10 procent.

- Hvis vi skal nå 10 procent, skal vi have 8,5 procent i organisk vækst. Skal vi nå det, skal det gå nogenlunde som det gjorde i Q4 2020, fortæller adm. direktør Frank Gad.

Hvorfor steg væksten i Q4?

- Det er der flere grunde til. For det første var lagrene blevet kørt ned i hele forsyningskæden, det vil sige, at når kunderne efterhånden manglede komponenter, så begyndte de at ringe til producenterne af plastkomponenter for at købe komponenter igen. Det andet element var, at nogen troede corona-krisen var en ny finanskrise, og at den globale efterspørgsel ville falde drastisk. Det skete ikke. Det er også nogle af de faktorer, der lige nu giver store problemer på råvaremarkedet ...

- Hjælpepakkerne har desuden betydet stor drivkraft i virksomhederne, og forbrugerne har ikke kunnet bruge deres penge på rejser og restaurantbesøg, så de har købt varer i stedet for. Og nogle af de fysiske varer bliver fremstillet i plast. Det kommer os til gode.

Grøn bølge

Og så er der hele bølgen med grøn omstilling, blandt andet i byggeriet, siger Frank Gad.

- For første gang i 40 år taler USA, Europa og Kina nogenlunde samme sprog, når det gælder grøn omstilling og grøn infrastruktur, og det kommer vi til at mærke. Vi leverer til de virksomheder, der rider på den grønne bølge. Vi leverer isolering, vi leverer renewable energy: komponenter til for eksempel vindmøller, til distribution af el helt ud til stikkontakten og til maskiner og udstyr, der reducerer energiforbruget, vandrensning, røgrensning og måleinstrumenter af vandforbrug.

Potentialet i byggeret er stort?

- Ja, blandt andet fordi, det desværre ikke er gået op for ret mange endnu, at en PUR- eller en PIR-løsning til isolering er langt mere effektiv end traditionelle materialer som mineraluld, som er godt til at fylde hulrum ud med, men det er ikke specielt godt til at isolere med. En PUR-løsning eller en PIR-løsning isolerer ca. dobbelt så godt. Man bruger kun ti cm på isolering, hvor man traditionelt har brugt 20 cm. Og da der helst skal være plads til, at folk også kan bo inde i husene, når de er færdige med at bygge dem, er det meget praktisk, at man bruger effektivt materiale, siger Frank Gad.

Fald i automotive

Hvis byggeri er et område, hvor SP Group skal vækste, så er automotive måske en industri, hvor det går anderledes i 2021? Jeres omsætning faldt med 18 procent i 2020 på automotive. Er det stadig et marked I skal satse på?

- Faldet i omsætningen tror jeg er et øjebliksbillede af, hvordan automotivemarkedet var i 2020. Da corona-krisen kom, lukkede de tyske og de svenske bilfabrikker. De stillede alle sammen deres capex på hold og sendte deres folk hjem. I den fase faldt bilsalget med 80 procent på de fleste markeder. Vi laver mange bilhøjttalere - dem lavede vi selvsagt ikke så mange af sidste år. Og alle de andre ting, som vi også kalder automotive: Havneterminaludstyr, rendegravere, mejetærskere, entreprenørmaskiner, det gik også ned i omdrejninger i en periode, fordi folk frygtede en ny finanskrise. Det er lige så stille og roligt kommet i gang igen, så vi forventer, at billedet vender i ’21, siger Frank Gad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078