23948sdkhjf

Mekoprint har mod på mere

Nordjyske Mekoprint er, på trods af hvad navnet måske kunne antyde, slet ikke en trykkerivirksomhed i klassisk forstand. Virksomheden er en 100 procent ordreproducerende virksomhed, der breder sig på tværs af flere forskellige industrier.

Historien om Mekoprint starter i 1954, da Erland Kold købte en del af Aalborg Kliché- og Metalskilte fabrik. Til en start producerede virksomheden ætsede metalskilte og selvklæbende laktransfers til mærkning af motorer, pumper og landbrugsmaskiner.

I 1973 overtog Esben Kold ledelsen af Mekoprint, og med mod og investeringer har virksomheden udviklet sig til at være en højteknologisk og vækstorienteret virksomhed med en bred vifte af teknologier, kompetencer og produktløsninger.

Fire segmenter

I dag breder Mekoprints kompetencer sig over fire segmenter. Betjeningsløsninger og folier til overfladen på betjeningspaneler. Metalskilte og metalkomponenter. Færdige kabelsæt. Og kabler, hvor Mekoprint står for isoleringen og indkapslingen.

Mekoprint er Europas største leverandør af touch-løsninger til vaskemaskiner, opvaskemaskiner og andre husholdningsmaskiner. Blandt kunderne findes udover de store europæiske producenter af hårde hvidevarer også Volvo, Danfoss og Grundfos.

Siden 2015 har Anders Kold, tredje generation, været administrerende direktør i virksomheden, der sidste år i gennemsnit beskæftigede 589 medarbejdere.

I det seneste offentliggjorte regnskab satte Mekoprint omsætningsrekord, da man for første gang rundede en halv milliard kroner (509 mio.kr).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078