23948sdkhjf

De scorer kugler på corona

Plastvirksomheden øger salget ved at levere til brancher, der har oplevet vækst under pandemien

- 2020 startede normalt. Så kom den første nedlukning, hvorefter kunderne skyndte sig at placere en masse ordrer. Den hamstring stoppede i maj, og så var der ret stille indtil oktober. Fra november og frem har vi bare haft travlt og har ansat flere.

Kunststof-Kemi er en lille jubelhistorie midt i coronaens generelle tristesse. Kemiingeniør Anders Bødker Olesen, der er med i ledelsesgruppen i virksomhedens hovedkvarter på Ringvejen i Nykøbing, fortæller den gerne. "Kunststof-Kemi A/S søger medarbejdere til produktionen", stod der for et par uger siden i et opslag på Jobindex. Og der er nok at vælge imellem.

- Vi fik 150 ansøgninger. Selvfølgelig er der en del, vi ikke kan bruge, men der er stadig mange, som har de forudsætninger, vi efterspørger, og vi gemmer de kvalificerede ansøgninger, vi ikke kan honorere her og nu, siger Anders Bødker Olesen.

Additiver til plastbranchen

Går man rundt i de omfangsrige haller til lager og produktion, som senest blev udvidet i 2019, er det en ensartet og ganske ligetil form for fremstilling, der foregår. Men med mange nuancer, bogstaveligt talt. Kunststof-Kemi leverer farvestoffer og additiver til plastbranchen, og det kan virkelig være næsten alt, lige fra de Hama-perler, der produceres af næsten-naboen Malthe Haaning Plast længere nede ad Ringvejen, til fødevareemballage og kunstgræsplæner.

- Vi er begunstiget af, at vi i høj grad leverer til brancher, som ikke har været så berørt af pandemien, eller måske ligefrem har haft stigende efterspørgsel. Det gælder hygiejneprodukter såsom værnemidler, forklæder med mere, hvor vi har opbygget en ny eksport til Sverige. Landbruget er stor aftager, blandt andet af ensilagefolie til de baller, man ser på markerne, siger Anders Bødker Olesen.

Selvfølgelig betyder det noget for selvopfattelsen og følelsen af at kunne vise samfundssind ved at bidrage til udbredelsen af mundbind og visirer under en livstruende pandemi, så råvarerne til værnemidler får lov at rykke frem i køen. Og så er der sidegevinster forbundet med situationen.

- Vi mærker, at producenter af bleer, som vi også leverer råvarer til, har haft stigende salg, nok fordi, børnene i højere grad er blevet passet hjemme og derfor er blevet skiftet hyppigere, end de bliver i institutionerne. Og der er større salg i legetøj, fordi forældrene arbejder hjemme eller er hjemsendt og derved har mere tid til at lege med deres børn, siger kemiingeniøren.

Kunststof-Kemi er afhængig af at kunne få råvarer fra udlandet.

- Det er plast og pigment, vi indkøber, og det kommer i stort omfang fra Asien. Det var en usikker tid sidste år, hvor asiatiske havne først lukkede ned, og da de åbnede igen, steg fragtpriserne. Det har ikke været let at manøvrere i, siger Anders Bødker Olesen.

Men det går endda, hvilket ses på, at medarbejdertallet på 78 er steget med fem siden november, og flere er på vej ind.

- I produktionen er det ufaglærte eller folk med anden uddannelse, vi går efter. Mange er fra landbruget og har en praktisk tilgang til maskiner og til at kunne løse udfordringer og problemer på egen hånd. Vi har heller ikke haft svært ved at skaffe kemikere og ingeniører som jeg selv. Jeg stammer fra Hammel i Østjylland, men er flyttet til Hjerk i Salling med min kæreste, siger Anders Møller Olesen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063