23948sdkhjf

Fra fejedreng til direktør: Dennis overtager ejerskabet i Schnoor Plast

Siden han var helt ung, har Dennis Godiksen arbejdet hos Schnoor Plast. Nu har han overtaget ejerskabet i et planlagt generationsskifte

Det er de færreste mennesker, der nærmer sig et 30-års jubilæum i en alder af blot 41 år. Det er ikke desto mindre tilfældet for Dennis Godiksen, der siden ungdommen har brugt rigtig mange timer hos Schnoor Plast.

- I min barndom boede mine forældre nabo til Kjeld (Schnoor, red.), så jeg er opvokset her på fabrikken siden 1993, hvor jeg gik og fejede og siden kom i lære som værktøjsmager. Siden har det udviklet sig til projektleder, værkfører og mere og mere kundekontakt, fortæller Dennis Godiksen, der nu er ejer af halvdelen af virksomheden.

Ejerandel i bryllupsgave

Lige siden tiden som fejedreng har Dennis Godiksen brugt mange timer sammen med Kjeld Schnoor og suget til sig af læring.

- Jeg har set meget op til Kjeld. Som jeg plejer at sige, så er jeg nok den eneste her i Valsgård, der har to fædre – der er min rigtige far og så Kjeld, siger Dennis Godiksen.

Han blev medejer af virksomheden i 2015, og det var lidt af en drøm, der dermed gik i opfyldelse. Det skete dog på en lidt speciel måde.

- Da jeg skulle giftes, var Kjeld også med og holdt en fin tale. Han havde to kuverter. I den ene var der et ukendt beløb og i den anden en anpart i firmaet. Jeg valgte det sidste, konstaterer Dennis Godiksen.

Schnoor Plast

Er etableret i 1984 af Kjeld Schnoor

Er i dag ejet 50/50 af Dennis Godiksen og en ekstern investor

Har produktion i Valsgård lige uden for Hobro

Er specialiseret i sprøjtestøbning af tekniske artikler fra de helt små og op til cirka 2½ kg fra nul-serier og til serier på flere millioner styk

Har egen værktøjsproduktion med syv værktøjsmagere, der fremstiller alt fra simple prototypeværktøjer til komplicerede high-end værktøjer

Vil bevare Schnoor-ånden

I dag er det så ham, der skal føre virksomheden videre. Og selv om en ny generation som regel kommer med nye ideer, bliver det med respekt for det livsværk, Kjeld Schnoor har bygget op, understreger Dennis Godiksen.

- Vi skal bevare den ånd, der altid har været i Schnoor Plast. Jeg har selv været her, da vi kun var fem mand, og alle vidste alt, hvad der foregik, men det kan vi selvfølgelig ikke blive ved med, siger han om virksomheden, der i dag tæller 25 medarbejdere.

Han er dog meget bevidst om, at det skal være en virksomhed med højt til loftet og en uformel omgangstone, hvor alle er glade for at gå på arbejde. Og selv er han ikke bange for at give en nap med, hvad enten det er en alarm på en maskine, der går i weekenden, eller varer der skal pakkes.

- Det kan godt være, at jeg har fået en fin titel, der hedder direktør, men lige nu sidder jeg og sorterer fejlbehæftede emner, smiler Dennis Godiksen.

Ingen coronakrise her

Den nordjyske virksomhed har været inde i en rivende udvikling de seneste år, og omsætningen er blevet tredoblet, siden Dennis Godiksen blev medejer i 2015. Ikke engang en coronakrise har kunnet stoppe den udvikling.

- Vi har da enkelte kunder, hvor vi godt kunne mærke, at de var ramt af krisen, men der er andre, der har taget over. Vi har faktisk sat omsætningsrekord hver måned det sidste halve år, fortæller Dennis Godiksen.

I 2019 blev det ganske vist kun til et beskedent overskud før skat på 0,3 millioner kroner, men det skyldes dels ændret regnskabspraksis og dels, at der er investeret i generationsskiftet og udvidelser af fabrikken. Så i indeværende regnskabsår kommer der andre boller på suppen, og resultatet forventes at blive markant bedre.

Fem-ti mand ekstra de næste år

Han lover også, at der kommer også til at stå vækst på programmet i de kommende år, selv om det er svært at planlægge for en mand, der hele tiden har gang i nye projekter.

- Vi har en vækststrategi, men det er bare som om, at den plan, vi lægger, næsten er ændret, inden vi går ud ad døren, griner Dennis Godiksen, der derfor heller ikke tør sætte konkrete tal på, hvor Schnoor Plast er om tre-fem år.

- Der var engang, hvor vi var 10 mand, og så skulle vi ikke være flere. Så var vi pludselig 15, men så skulle vi heller ikke være flere, men i dag er vi 25. Vi bliver måske fem-ti mand mere inden for de næste år, men jeg har ingen ambition om, at vi skal være 100 mand, siger Dennis Godiksen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.516