23948sdkhjf

Geminor vil trække plasten ud af restaffald

Genanvendelsensvirksomheden Geminor har landet sin første kontrakt om transport og behandling af restaffald i Danmark. I løbet af en fireårsperiode vil Geminor håndtere næsten 120.000 tons restaffald fra Vejen kommune. En del af det affald er plastaffald.

Kontrakten mellem Vejen kommune og Geminor DK, som for nylig blev vundet gennem en offentlig udbudsproces, starter den 1. januar 2022 og involverer transport og forarbejdning af 30.000 tons restaffald om året. Kontrakten varer i fire år med en samlet volumen på op til 120.000 tons.

Genbrugsprocessen skal stømlines, siger country manager i Danmark, Kasper Thomsen.

- Som international genbrugsaktør vil Geminor være i stand til at give sine partnere garantier for optimal bortskaffelse i Danmark, skabe bedre leveringsfleksibilitet og dermed sikre en høj servicegrad for både modtager og producent. Blandt andet vil vi potentielt kunne trække mere træ og plast ud af affaldet - hvilket vil øge graden af ​​materialegenanvendelse og kemisk genanvendelse, siger Thomsen.

Volumen af ​​restaffald vil, som udgangspunkt, blive leveret til modtagere som Fjernvarme Fyn, Renosyd og Hammel Fjernvarme.

Dette er lidt af en milepæl for Geminor, siger Kasper Thomsen.

- Kontrakten med Vejen kommune betyder, at vi for første gang vil være i stand til at transportere og behandle dansk affald. Dette er en naturlig udvikling, fordi der er en større politisk vilje, mod at anvende fordelene ved et mere privatiseret affaldsmarked, hvor genbrugsaktører som Geminor kan lette udnyttelse og distribution af affaldsressourcer, siger Thomsen.

Geminors ambition er at sikre både kvaliteten og mængderne på de danske affaldsforbrændingsanlæg og samtidig kunne levere fraktioner til internationale modtagere, når det er nødvendigt.

- En større grad af privatisering på affaldsmarkedet fører til bedre udnyttelse af det danske affald, og vi vil arbejde tæt sammen med de danske forbrændingsanlæg for at skabe mere skræddersyet kvalitetsaffald. Som en genanvendelsesspiller er det vigtigt for Geminor at bidrage til denne udvikling, konkluderer Kasper Thomsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079