23948sdkhjf

Dansk Industri: Råvarepriserne holder trods stigninger stadig lavt niveau

Selvom råvarepriserne på plastgranulat er steget markant siden nytår, skal man huske på, at udgangspunktet var lavt.
Det siger cheføkonom Allan Sørensen fra Dansk Industri. Priserne på plast i ubearbejdet form nåede nemlig et tiårigt lavpunkt i august 2020, og de prisstigninger vi ser nu, er derfor stigninger ud fra et lavt niveau, siger han.
- Siden august er priserne vendt tilbage til et mere normalt niveau. Priserne er steget til højeste niveau i mere end to år, men de ligger i februar fortsat lavere end i 2018. De seneste måneder har der været ret markante prisstigninger målt i procent, men det er altså stigninger fra et lavt niveau, understreger han.

Svinger meget

Råvarepriserne er svunget meget det seneste år og som udgangspunkt er de nuværende prisstigninger et udtryk for markant højere oliepriser, siger Allan Sørensen.
- Olieprisen lå i 2020 rigtig lavt, og nu ser vi så stigninger, som har været markante i de seneste måneder. Det har været stærkt medvirkende til prisstigningerne på plastråvarerne. Der kan selvfølgelig været andre, midlertidige udsving, der gør sig gældende for priserne, men som udgangspunkt kan vi se en sammenhæng mellem prisen på olie og plast, siger Allan Sørensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094