23948sdkhjf

Kæmpe optur for genanvendelse af flasker

1,7 milliarder flasker og dåser.

Så meget pant blev afleveret i 2020. Det svarer til 19 procent mere end året før. Og selvom en del af stigningen kan forklares med den nye pant på blandt andet juiceflasker af plast, så er det ikke hele forklaringen. Den skal nemlig findes i den nuværende covid-19-epidemi, viser 2020-årsrapporten fra Dansk Retursystem.

For vi har drukket masser af læskende væsker på vore egne matrikler istedet for at indtage drikkelse på caéer og restauranter. Det giver et boom i antallet af returflasker, siger adm. direktør for Dansk Retursystem Lars Krejberg Petersen. 

- Vi er vant til, at danskerne er rigtig gode til at pante, og at mængden af pantflasker stiger en smule hvert år. Men den her stigning på 19 % er fuldstændig vild og overgik alt, hvad vi har set tidligere, siger Lars Krejberg Petersen.

Også returprocenten har en del at skulle have sagt. Udover effektive reklamekampagner som kampagnen "Plastik er fantastisk", har danskerne formentlig haft tid til at få ryddet godt og grundigt ud i skure og bagest i skabene efter returpant.

Ved udgangen af 2020 var returprocenten på juice-, saft-, smoothie- og most helt oppe på 91 procent efter at være steget stødt i løbet af året. Det svarer til 57 millioner flasker om året.  

Dansk Retursystem har klaret væksten flot og uden at gå i panik.

- Selvfølgelig blev vi sat under pres af stigningen, det er klart! Men heldigvis har vi håndteret stigningen, så danskerne og dagligvarebutikkerne ikke skulle drukne i pant, oven i alle de andre corona-udfordringer, siger Lars Krejberg Petersen.  

Det er i øvrigt Dansk Retursystems nye fabrik i Høje Taastrup, der har håndteret det store antal flasker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063