23948sdkhjf

Nu slår prisstigninger også igennem på den genanvendte plast

Råvarepriserne er gennem den seneste tid steget eksplosivt, hvilket mærkes hos den plastbearbejdende industri. De virgine råvarer er under pandemien blevet en mere værdifuld ressource. Prisstigningerne mærker man lige nu også i markedet for genanvendt plast. Det fortæller adm. direktør Franz Cuculiza fra genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen.

- I lighed med andre råvarer, som bruges i plastbranchen, er der også stigende priser på genanvendt plast. Det skyldes primært, at genanvendelsesvirksomhederne i Danmark - når de køber deres plastaffald - har aftaler med deres leverandører, hvor prisniveauet for plastaffald og produktionsspild ofte reguleres i forhold til råvareindekses for den virgine plastråvare, som igennem de sidste måneder har udvist en meget høj stigningstakt. Det betyder, at genanvendt plast pt. også oplever stigende priser, siger Franz Cuculiza.

Prisstigningerne for genanvendt plast sker med en vis forsinkelse, derfor slår de først igennem hos Aage Vestergaard Larsen i disse dage. Der er dog ikke tale om lige som voldsomme stigninger, som den virgine plast udviser, siger han.

- Stigningerne skyldes, at en del af udgiften til et kilo genanvendt plast består af produktionsomkostninger, som heldigvis ikke oplever samme voldsomme prisstigningstakter som den virgine råvare. Vi forsøger selvfølgelig konstant at effektivisere vores produktionsprocesser og vores omkostninger i det hele taget, men vi undgår ikke prisstigninger i en situation som nu. Og hvis råvarepriserne udvikler sig, som vi ser, så må vi sætte vores priser op, siger Franz Cuculiza.

Oplever I en øget interesse i forhold til, at den genanvendte plast ikke stiger så voldsomt som de virgine råvarer?

- Ja, vi har fået helt konkrete henvendelser på baggrund af prisstigningerne fra store brandownere, som vi ikke kan sætte navn på nu - men det kommer, siger Cuculiza.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094