23948sdkhjf

En del af Grundfos kommer under Unikas vinger

16 medarbejdere, seks lærlinge og bearbejdningsudstyr fra Grundfos vil fra 1. maj være under Unika Danmarks vinger. Der er nemlig indgået et strategisk samarbejde mellem kæmpekoncernen Grundfos og en af Danmarks innovative plastvirksomheder, Unika Danmark.

Det sker, fordi Grundfos ønsker at "skærpe sit strategiske fokus på kerneproduktionsteknologier," lyder det i en pressemeddelelse.

Den tætte relation mellem de to virksomheder er dog langt fra ny. Rent fysisk ligger virksomhederne kun 10 km fra hinanden, og der har i mange år været knyttet tætte bånd mellem Grundfos og Unika Danmark, blandt andet fordi Unika Danmark har sin egen, velfungerende værktøjsafdeling og har fungeret som underleverandør til Grundfos.

- Vi glæder os over at tilføje disse kompetencer til vores værktøjsafdeling, både hvad angår udstyr, men ikke mindst i forhold til medarbejdere. Dette markerer en vigtig milepæl for Unika, og det sætter en tyk streg under vores position som en af Danmarks førende virksomheder inden for værktøjsfremstilling og sprøjtestøbning i plast. Yderligere ser vi frem til at udvikle vores partnerskab med Grundfos, siger Bo Johansen, administrerende direktør hos Unika Danmark. Han ejer Unika sammen med sin bror, Steen Johansen.

Bo Johansen understreger, at det for Grundfos har været afgørende fortsat at beskæftige og udvikle de berørte medarbejdere.

- Det kan vi tilbyde her hos Unika. Vi er lokaliseret i Ans tæt på Bjerringbro, og med den indgåede aftale ser vi store fremtidige perspektiver for både vores specielle bearbejdningsværktøjer og vores dygtige medarbejdere, siger Bo Johanen.  

Grundfos har i rigtig mange år benyttet meget specialiserede og avancerede bearbejdningsværktøjer og kompetencer i sin produktion af såvel produktionsværktøjer som reservedele. En skærpelse af det strategiske fokus på kerneproduktionsteknologier har dog ført til en situation, hvor de kompetencer ikke længere bliver brugt til sin fulde kapacitet hos Grundfos. Derfor har Grundfos nu indgået aftale med Unika Danmark.

Som et lille kuriosum kan nævnes, at Bo og Steen Johansen begge er udlært som værktøjsmagere hos Grundfos i den afdeling der nu overtages af brødrene ca. 40 år efter de blev udlært.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078