23948sdkhjf

Sparker døren ind til 2021 med flot regnskab

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen kommer ud af 2020 med et regnskab, der ikke viser tegn på vaklen i geledderne.

Årets resultat lyder på 4.693.000 for regnskabsåret 01.01.20 - 31.12.20. Det er en stigning fra 2019-regnskabet på 1.268.000 kr.

Det går med andre ord ret godt i Mariager.

"Ledelsen finder årets resultat set i lyset af covid-19 meget tilfredsstillende," lyder det i rapporten og det bekræfter adm. direktør Franz Cuculiza overfor Plastforum. 

- Vi har på trods af Corona-krisen, når vi ser bort fra de to første måneder af krisen, haft en fornuftig og helt normal drift, siger Cuculiza. Han understreger dog, at selvom man hos Aage Vestergaard Larsen er stolte af det flotte resultat, så skyldes en del af overskuddet engangsindtægter, som man ikke kan forvente gentages i 2021.

- I 2020 var el-udgifterne historisk lave. Det gav os et sekscifret overskud i forhold til budgettet på ca. en halv million kroner. Derudover fik vi større lærlingetilskud på grund af covid-19. Vi har seks lærlinge, og det betød også en indtægt på flere hundrede tusinde kroner. Desuden har vi deltaget i en række udviklingsprojekter, hvor udgifterne er afholdt i 2018 og 2019, men innovationsstøtten er givet i 2020. De tre ting skal tages med i fortællingen om regnskabsåret, men når det er sagt, er vi stadig meget tilfredse og stolte over, at det lykkedes at opretholde så fornuftig en drift, trods corona, siger Franz Cuculiza.

Selskabet har i 2020 fortsat investeringen i produktionsudstyr til plasttyper, som hidtil er blevet enten forbrændt eller eksporteret ud af landet. Desuden fortsætter selskabet sin deltagelse i udviklingsprojekter sammen med danske partnere, hvor målet er at opbygge en testproduktionslinje til produktion af filament (baseret på genanvendt plast) til 3D-printning. Projektet forventes færdigudviklet i 1. halvår 2021.

Derudover skal man i et større projekt - sammen med bl.a. Aalborg Universitet, Grundfos og LOGSTOR og støttet af Innovationsfonden - undersøge levetid og kvalitet på HDPE og PA i genanvendt plast.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062