23948sdkhjf

Nu skal kunstig intelligens ind i virksomhederne

120 virksomheder får et skræddersyet forløb om brug af kunstig intelligens

Danske virksomheder kan få mere ud af den kunstige intelligens. Det er baggrunden for, at Industriens Fond nu opretter AI Denmark, Artificial Intelligence Danmark.

- Virksomheder som formår at optage og omsætte ny teknologi på en god måde, øger konkurrenceevnen markant. Derfor skal en større del af dansk erhvervsliv stille skarpt på kunstig intelligens. Det er der for få virksomheder, der gør i dag, og derfor vil vi gerne hjælpe udviklingen på rette vej, siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør i Industriens Fond i en pressemeddelelse.

AI Denmark vil lave skræddersyede forløb for 120 virksomheder. Dermed håber organisationen at skabe løsninger af værdi for hver enkelt virksomhed.

Derfra skal erfaringerne spredes ud til andre virksomheder og til erhvervsorganisatoiner.

Universiteter er med

Målet er, at viden og kompetencer fra universiteterne og de teknologiske institutter skal bruges. Derfor er de hovedaktører i AI Denmark. Det gælder Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og IT-Universitetet.

- Teknologien bruges til at bearbejde og skabe konkret værdi fra store datamængder. Derfor er den relevant for en bred vifte af virksomheder. For eksempel til realtidsovervågning af forretningsprocesser, intelligent markedsføring, prædiktiv analyse eller automatisering via robotter og droner. Det er næsten kun fantasien som sætter grænser – og de grænser skal vi være med til at flytte gennem det her initiativ, siger Anne-Lise Høg Lejre, der er direktør for Produktionsdivisionen hos Teknologisk Institut.

Årets bedste AI-løsning

For at fremhæve gode eksempler fra dansk erhvervsliv vil AI Denmark kåre årets bedste danske AI-løsning og desuden også præmiere den virksomhed, der har opnået de bedste forretningsmæssige resultater gennem AI Denmark-virksomhedsforløbene.

En rapport fra McKinsey og Innovationsfonden viser, at blot 5 procent af de små og mellemstore virksomheder i Danmark anvender kunstig intelligens.

AI Denmark har allerede fået sin egen hjemmeside: aidenmark.dk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109