23948sdkhjf

Efter fatal arbejdsulykke: Robot er igen i produktion

Efter en række tilføjelser af sikkerhedsforanstaltninger og ændringer er den robot, der før jul kvæstede en medarbejder i en arbejdsulykke på Stoko Plast i Lem, indsat i produktionen igen. Det skriver Dagbladet Ringkjøbing/Skjern.

Den 17. december 2020 blev en 22-årig medarbejder ramt i hovedet af en fræserobot. Manden blev hårdt kvæstet og indlagt på Aarhus Universitetshospital, hvor han fem dage senere afgik ved døden.

Den pågældende robot blev straks taget ud af produktion og er blevet undersøgt af leverandøren, der dog ikke endegyldigt kunne konstatere, hvad der lå til grund for arbejdsulykken.

Robotten er fremstillet i 2012 af det svensk-schweiziske selskab ABB, og har været monteret i loftet i produktionen hos Stoko Plast i to år, hvor den har bearbejdet op mod 100.000 emner uden at sikkerhedssystemet har fejlet.

I et svar til Arbejdstilsynet forklarer den danske leverandør, at det mest sandsynlige er, at der er tale om en periodisk fejl.

Efterfølgende er robotten blevet monteret således, at den ikke på noget tidspunkt kommer over hoftehøjde, og så er der tilføjet en ekstra sikkerhedssensor, således at sikkerhedssystemet vil fungere, selvom der skulle opstå en fejl på enheden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078