23948sdkhjf

Faerch A/S sælges til A.P. Møller Holding

- Vi har fundet den ideelle partner for Faerch A/S, lyder det i indledningen af den pressemeddelelse, der bekendtgør, at Advent International nu sælger plastgiganten Faerch A/S til A.P. Møller Holding.

Det sker i en handel, hvor Faerch værdisættes til 1,9 milliarder euro.

- Vi har fundet en ideel partner til Faerch. I løbet af de sidste tre år har vi støttet ledelsen til at opbygge virksomheden som en ægte leder, der er kendt for sin bæredygtige mademballage og genanvendelsesfunktioner. Med A.P. Møller Holding vil virksomheden have en langsigtet ejer med stærke rødder i Danmark, der er kendt for at investere i og vækste førende virksomheder med en positiv indvirkning på samfundet, siger Ranjan Sen, managing partner for Advent International.

Om Faerch A/S

Flere end 1.500 medarbejdere er i dag en del af Faerch. Medarbejderne er fordelt på 12 fabrikker i Danmark, England, Holland, Frankrig, Tjekkiet og Spanien samt på salgskontorer, der dækker hele Europa.

Kilde: Faerch.com

Hos den danske plastgigant er man meget tilfredse med handlen.

- Vi er Advent taknemmelige for det succesrige partnerskab gennem de sidste år og for at støtte os i opbygningen af ​​en unik genbrugsplatform. Sammen med vores nye ejer A.P. Møller Holding vil vi nu gå ind i den næste vækstfase og drage fordel af deres ressourcer, industrielle netværk og ekspertise for at styrke Faerchs europæiske markedsposition og bygge videre på vores innovative lederskab, siger Lars Gade Hansen, CEO for Faerch A/S.

Ifølge A.P. Møller Holdings ledelse, så kan Faerch A/S se frem til støtte og investeringer i de kommende år.

Værdien af Faerch A/S er mangedoblet på få år

I 2014 købte den svenske kapitalfond EQT det daværende Færch Plast. Pris: ca. 2 mia. kr

I 2017 solgte EQT Færch Plast videre til den amerikanske kapitalfond Advent International. Pris: ca. 7 mia. Kr.

2020: Advent International sælger Faerch A/S til A.P. Møller Holding. Pris: ca. 14 mia. kr.

- Faerch er anerkendt som en leder inden for cirkulære mademballageløsninger. Virksomheden har et godt team, et stærkt kundetilbud og markante operationelle kapaciteter. A.P. Møller Holding vil støtte en acceleration af Faerchs ledende positioner og øge investeringerne i yderligere genbrugsfaciliteter for at imødekomme det høje kundebehov, siger Jan Nielsen, Chief Investment Officer hos A.P. Moller Holding.

Afhængigt af myndighedsgodkendelse ventes handlen effektueret i løbet af første kvartal 2021.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079