23948sdkhjf

Trebo træder i pedalen: Stor vækst for maskinvirksomhed

Med Trebos sorteringsteknologi omdannes affald til værdifuld ressource. Med flere nyansættelser og en tredje partner er virksomhedens sorteringsanlæg på vej ind i de danske plastvirksomheder og på vej ud i verden

Thomas Trebbien og Andreas Leth Bockhoff har med deres virksomhed Trebo udviklet en maskine, der kan sortere industriel plast. Teknikken, der kan sortere selv komplekse plastfraktioner ud fra densitets- og fluidmekaniske forskelle mellem plasttyperne, skrev Magasinet Plast om sidste år.

Siden er maskiningeniør-duoen vokset: Udviklingsingeniør Christian Lundgaard er ny partner. Lundgaard skal hjælpe Trebo med at få en dybere forståelse af den udviklede teknologi for at optimere processen.

Virksomheden har desuden ansat maskinoperatør Celi Asani, marketingansvarlig Stig Träff og en del studerende er ligeledes tilknyttet maskinvirksomheden.

- Det er en god blanding af folk, der kan få Trebo endnu længere ud over rampen, siger medstifter Thomas Trebbien.

To ben

Trebo har det seneste år arbejdet med to ’ben’ i virksomheden: Dels salget af sorteringsanlægget, hvor den første kontrakt på en customized maskine er tæt på at blive lukket med en dansk, plastbearbejdende virksomhed.

Dels kører anlægget otte timer dagligt i virksomhedens egne lokaler i Søborg, hvor Trebo via en sorteringsservice tilbyder virksomheder at få sorteret plastaffaldet.

- Vi modtager, sorterer og sender de rene fraktioner tilbage til kunden, for på ny at indgå i produktionen, forklarer Thomas Trebbien. En service, Schneider Electric blandt andet benytter sig af.

Udover salg og markedsføring arbejder maskinproducenten hårdt på at få patenter på plads.

- Vi har fået positiv tilbagemelding fra PCT, Patent Cooperation Treaty, og næste skridt er udstedelse af patentet i de europæiske lande, vi vælger. Men vi vil mere end det. Vi arbejder på ansøgninger for at få patent i blandt andet USA og Kina, forklarer Thomas Trebbien.

Lydhøre virksomheder

Anlæggets udformning afhænger af kundens krav og ønsker som for eksempel, hvilke plasttyper, hvor store mængder og sorteringskvalitet.

Virksomhederne er lydhøre. Benhårdt arbejde har kastet et stort, potentielt kundenetværk af sig af virksomheder, der på sigt ønsker en zero waste-løsning.

Trebo er stadig interesserede i at tale med så mange forskellige virksomheder som muligt om videreudnyttelse og sortering af forskellige plasttyper.

Er der plasttyper, I ikke har haft så stor erfaring med?

- Vi har primært arbejdet med tekniske og har kæmpet lidt med sortering af PE og PP. Efter et halvt års udvikling har vi fået et gennembrud, så vi nu kan sortere PP og PE med stort set samme metode og med få modifikationer på maskinen, forklarer Thomas Trebbien uden at gå i for mange tekniske detaljer. For konkurrencen på markedet er hård.

Var arbejdet med PE pg PP ligefrem et ønske fra kunderne?

- Vi har hørt fra adskillige aktører, at kan man løse problemet med sortering af PP og PE, så har man ramt kunder i et rigtigt stort marked, alene af den grund, at der produceres flest emner i PP og PE. Vi er allerede i kontakt med virksomheder, der bruger rigtig mange af disse plasttyper i Danmark, siger Thomas Trebbien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095