23948sdkhjf

Viking indvier skum-laboratorium i Odense

Det er vigtigt at standse brande om bord på et skib. Viking Life-Saving Equipment indvier et laboratorium med speciale i test af skibes beholdning af skum til brandslukning. Det hedder Viking Foam Lab og ligger i Odense.

- Vores ambition er at dække alle aspekter inden for brandslukningsudstyr til skibe, og med vores nye state-of-the-art-laboratorium markerer vi os nu internationalt på også dette felt, siger som den ultimative blåstempling af vores arbejde, siger Anders Nørgaard Lauridsen, chef for Viking’s aktiviteter i landene omkring østersøområdet.

Han oplyser, at laboratoriet med dets klasse-godkendelser overholder IMO-regulativerne inden for test af alle skumtyper. Han forventer i 2021 yderligere at opnå en Danak-akkreditering.

Skibe skal skumtestes hvert år

Skibe er pålagt at få foretaget en årlig skumtest på et anerkendt laboratorium, når skummet er ældre end tre år.

Skibsredere kan købe et testkit bestående af en beholder til indsamling af skumprøven, instrukser til prøvetagning om bord og en forudbetalt shippinglabel.

Når skummet modtages på laboratoriet, testes det for en række værdier (ekspansionsgrad, dræningstid, pH-værdi, massefylde og forurening) for blandt andet at sikre, at det effektivt vil kunne bekæmpe en brand. Dataene bliver gemt.

Maskinmester bliver skumchef

Til at stå i spidsen for Viking Foam Lab Odense tiltrådte i midten af maj 2020 Ove Andersen. Han er maskinmester med 15 år som driftsleder i fjernvarmesektoren og senere tre år fra brandtestlaboratoriet DFL i Svendborg.

Han er fortrolig med internationale teststandarder og kvalitetsledelsessystemer, herunder standarderne IMO1312, IMO670 og andre regulativer inden for test af skum samt krav til testudstyr. 

- Det tiltalte mig meget, at jeg kunne være med til at opbygge noget fra bunden. Inden for dette område gælder få, vigtige standarder, og med min baggrund fra brandsektoren vil jeg sige, at det er helt essentielt med skum af god kvalitet om bord på skibe, herunder især at skummet kan ekspandere og har tilstrækkelig dræningstid. Som ved andre af Viking’s produkter er der jo menneskeliv på spil, siger Ove Andersen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.208