23948sdkhjf

SP Moulding får stort skulderklap for praktikideologi

De har plastmagerlærlinge, automatikteknikerlærlinge og industriteknikerlærlinge hos SP Moulding A/S i Juelsminde. Og nu har de også fået PraktikPladsPrisen 2020 fra DI Horsens.

Virksomheden, der producerer sprøjtestøbte præcisionskomponenter i plast, har fået prisen, ikke mindst fordi deres egne lærlinge har indstillet dem til den, siger formand for DI Hosens, Johannes Saugbjerg.

- SP Moulding producerer til hele verden, og så uddanner de også nogle af Danmarks mest stolte og tilfredse lærlinge. Det fortjener  et skulderklap, som SP Moulding får af både DI Horsens, men i høj grad også af deres egne lærlinge, siger han.

To af virksomhedens lærlinge stemmer i. De føler sig decideret heldige i at være lærlinge hos SP Mpoulding.

SP Moulding  har ca. 100 ansatte, hvoraf syv er lærlinge.

- Det er Danmarks bedste og mest rummelige arbejdsplads, siger Anne Nielsen og Toke Jorsal, der begge er lærlinge hos SP Moulding. 

Frihed under ansvar, egne udviklingsområder og venlige og erfarne kolleger er nogle af trækplastrene for virksomheden.

Virksomheden ansætter lærlinge ud fra et ønske om, at de gerne vil beholde eleverne i virksomheden efter endt uddannelse.

- Vi har et motto om, at vi gerne vil være selvforsynende, når det gælder næste generation af medarbejdere. Dem vi ansætter som lærlinge vil vi også gerne have i virksomheden om 20 eller 30 år. Sådan har det altid været, og derfor har vi også fejret både 25 og 40 års jubilæum for flere af vores medarbejdere. Netop af den grund er det en stor ære for mig, at vores egne lærlinge har indstillet os til så fornem en pris, fordi det betyder forhåbentlig, at vi kan fortsætte med at tiltrække nye lærlinge og dermed også kommende medarbejdere, siger Jens Birklund Andersen, som er fabriksdirektør hos SP Moulding.

- I vores virksomhed får alle, der vil arbejde, lov til at vise deres værd, og derfor er vi heller ikke bange for at give dem ansvaret for en eller flere opgaver. Men hvis man hver dag tager opvasken, så kommer man nogen gange til at slå noget i stykker. Det kan ikke undgås. Derfor siger vi også til vores lærlinge, at de skal gøre sig umage, men der er også plads til at ramme ved siden, som vi alle gør brug af indimellem, siger Jens Birkelund Andersen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.076