23948sdkhjf

Emballage af flasker og bakker vinder årets Plastpris

Den årlige Plastprisen, der er uddelt af brancheorganisationen Plastindustrien siden 1987, går i år til 'Evolve by Faerch', en unik fødevarebakke i plast fremstillet af genanvendte flasker og bakker. Holstebro-virksomheden Faerch har designet emballagen, så den også kan genanvendes fuldt ud til nye monomateriale bakker i fødevarekvalitet - igen og igen.

Det er Plastindustriens egne medlemmer, der har stemt på deres egen favorit

Jesper Emil Jensen, Regional CEO hos Faerch, siger om hædren:

- Hos Faerch arbejder vi altid på at udvikle vores forretning, og de løsninger vi sender på markedet. Et grundlæggende princip er, at ’man skal gøre noget’, og det gør man ikke ved at fremlægge tomme visioner og bruge flotte ord, men ved at tage arbejdshandskerne på og investere i det, man tror på. Fokus for enhver plastproducent skal derfor være at blive en reel del af den cirkulære økonomi.

- Evovle by Faerch er et direkte produkt af, at vi i dag både er emballageproducent og genanvender, altså det første og sidste led i den cirkulære økonomi. Det giver unikke muligheder, der er til gavn for klimaet og miljøet, og samtidig giver det de danske og europæiske forbrugere mulighed for at vælge emballage, der er genanvendt og fuldt genanvendelig.

Emballagerne fås i naturligt varierende farvetoner, da de repræsenterer affaldsstrømmen én-til-én. Det giver forbrugerne en visuel rettesnor, som gør det nemmere at vælge bæredygtig fødevareemballage, og det giver samtidig fødevarebrands og detailhandlere nye måder at differentiere sig på.

Søren Ulstrup, bestyrelsesformand i Plastindustrien, fortæller om prisudnævnelsen:

- Dette års prisvinder er et glimrende eksempel på, hvordan danske plastvirksomheder arbejder intenst med den grønne omstilling. Evolve by Faerch er et klart skridt på vejen mod at skabe en cirkulær økonomi inden for fødevareemballage.

Ud over branchens hæder og påskønnelse modtager Faerch en statuette af kunstneren Markan Christensen og en check på 50.000 kroner.

De øvrige nominerede i år var 100% Recycled Flamingo (BEWiSynbra), Gravenhorst Plast, Letbek og PureSound (Bramming Plast-Industri).

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.237