23948sdkhjf

Ny viden på nye markeder

I den division hos Salling Plast, som man internt kalder for “Aqua", samles overordnet set alt andet end det, der har med fjernvarmeindustrien at gøre.

Alle de nye produkter, der leveres enten i relativt små serier, skræddersyede special-komponenter og produkter, som Salling Plast fremover skal udvikle som samarbejdspartner snarere end blot at producere på timeregning efter kundens tegninger.

I modsætning til de relativt standardiserede produkter i Energy-divisionen, så er der ofte tale om projektsalg på Aqua-siden. Projekter, som er meget større og strækker sig tidsmæssigt over en længere periode. Geografisk når man også væsentligt længere ud i dette forretningsområde, og ofte indgår de specialdesignede komponenter i anlæg, der opføres meget langt væk.

- Der er et kæmpemæssigt forretningspotentiale på det område, og det er her vi virkelig kan udvikle os og blive til en progressiv virksomhed, siger Geert Skovsgaard.

Fjernvarme i Malaysia

Et godt eksempel på et spændende produkt, en god kunde og stort projekt er Salling Plasts bidrag til et stort byggeri af et fjernvarmeværk i Malaysia. I samarbejde med deres store norske kunde, Pipelife, der producerede vandrør i en diameter på 2,5 meter og i en sammenhængende enhedslængde på 555 meter. De blev produceret på fabrikken direkte ud i fjorden og så sejlet med slæbebåd fra Norge til Malaysia. En tur på 180 dage og i øvrigt en verdensrekord med slæbebåd. Salling Plast har produceret en serie af inspektionsluger (store el-svejsesadler) i samme dimension, som skal svejses på rørene, inden de sænkes ned på havbunden i Malaysia.

- Vi skal blive meget bedre til at identificere og kunne kontakte vores “end users", hvor vi kan være relevante med det, vi er gode til, siger Geert Skovsgaard og nævner som eksempler referencer som et afsaltningsanlæg i Egypten, et OL Stadion i Sotji, rusland og et af de nye VM fodboldstadions i Qatar. Alle steder har Salling Plast, som underleverandør af specialkomponenter, været med på sidelinjen og leveret store, komplicerede emner fra fabrikken i Ranum.

- Vi har en række high-end kunder, der har et behov for kvalitet og et behov for sparring. Når der sidder rådgivere og projekterer et anlæg i eksempelvis Malaysia og i den fase efterspørger sparring, så må vi bare sige, at det har vi tidligere ikke kunne matche i tilstrækkeligt omfang. Men det kommer vi til nu, siger Geert Skovsgaard.

- Vi er i gang med at geare op på vores tekniske kompetencer, så vi i langt højere grad kan agere både som rådgiver og sparringspartner udover muligheden for at producere emnerne, siger Geert Skovsgaard og henviser til sit tidligere virke i vindmøllebranchen.

- Dengang var vores tekniske afdeling i virkeligheden en fuldt integreret del af vores salg. For når man har unik viden og er klar til at dele den, så bliver man meget ofte inviteret med ind i kundens univers på et tidligt tidspunkt , forklarer Geert Skovsgaard.

Hos Geert Skovsgaard er der ingen tvivl om, at Salling Plast kommer til at opleve en betydelig vækst på samtlige, vigtige nøgletal i de kommende år. Senest er det tidligere fabrikskompleks fra Bach Composite-tiden i Hurup taget i brug og Salling Plast råder dermed over et af de største fem-aksede CNC bearbejdningscentre i Danmark. Det er et stort skridt i retning af implementering af den moderne teknologi i virksomheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093