23948sdkhjf

Coloplast slået tilbage i et år præget af corona

Væksten i stomi- og katetervirksomheden Coloplast er stilnet af i et år, der har været præget kraftigt af corona. Det viser det netop offentliggjorte årsregnskab.

Omsætningen er vokset 3 pct. til 18,5 mia. kr. i det forskudte regnskabsår, hvilket er den laveste vækst i flere år. På grund af udviklingen i valutakurser reduceredes omsætningen med 1 pct., hvilket også har trukket en anelse ned. 

"Den organiske vækst for året blev negativt påvirket af covid-19-udbruddet og aflysningen af ikke-akutte operationer, hvilket havde en betydeligt negativ indvirkning på urologiforretningen i USA og en negativ indvirkning på hud- og sårplejeforretningen, især i Kina, og den kroniske forretning i Storbritannien. Den kroniske forretning i USA og Øvrige markeder leverede en stort set stabil underliggende vækst året igennem," skriver Coloplast i en meddelelse til regnskabet. 

Driftsresultatet ebitda er til gengæld vokset 15 pct. til 6,7 mia. kr. som følge af tilpasning af organisationen i kølvandet på coronapandemiens udbrud. Indtjeningen efter skat endte på 4,2 mia. kr. - en stigning på 8 pct. i forhold til sidste år.

Den organiske vækst fordelt på forretningsområder for regnskabsåret 2019/20 var 6 pct. i Stomi, 6 pct. i Kontinens, -7 pct. i Urologi og 1 pct. i Hud- og Sårpleje.

"Coloplasts nye strategi, Strive25 – Sustainable Growth Leadership, blev præsenteret i september med fokus på innovation, USA og Kina. De nye langsigtede finansielle forventninger er 7-9 pct. årlig organisk vækst og en overskudsgrad på over 30 pct. i faste valutaer. Den underliggende langsigtede markedsvækst forventes ikke at blive påvirket af covid-19 og er uændret 4-5 pct.," oplyser selskabet endvidere.

Opdateres...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094