23948sdkhjf

Potentielle værktøjsmagere står i kø til nye lærepladser

Massiv unge-indsats lønner sig hos Hjernø Værktøjsfabrik

Hjernø Værktøjsfabrik, Odense, har inviteret to unge mennesker ind i folden: To unge mænd er startet iproduktionen og Hjernø øger dermed antallet af lærlinge fra seks til otte.

Det sker efter et forår, hvor virksomheden har oplevet et sandt boom i antallet af lærlingeansøgninger fra værktøjsmagere og industriteknikere. Faktisk det højeste antal nogensinde.

- Jeg ser det som et tegn på, at vi nu gennem mange år har været dygtige til at markedsføre Hjernø som en god lærlingeplads. Tidligere har det været rigtig svært at skaffe lærlinge inden for vore fag, så det er rigtig positivt, at det måske nu ser ud til at vende, siger produktionschef Kristian Jessen Hansen i en pressemeddelelse.

Hjernø Værktøjsfabrik har gennem mange år gjort en ekstra indsats for at gøre værktøjsmagerfaget attraktivt over for yngre mennesker generationer. Således er folkeskoleklasser og tekniske skoler gennem de seneste år inviteret indenfor for at prøve faget af.

Indsats giver pote

Kristian Jessen Hansen mener, at det er den indsats, der nu giver pote.

Nogle af ansøgerne har nemlig henvendt sig til Hjernø Værktøjsfabrik, inden optag på selve udddannelsen som industritekniker- eller værktøjsmager.

- Vi har et mål om at uddanne landets dygtigste medarbejdere, og det oplever vi, at mange ansøgere tænder på. Og har man først et svendebrev som værktøjsmager eller industritekniker, kan man senere hen læse videre til eksempelvis ingeniør.

En branche med høj jobsikkerhed og gode fremtidsmuligheder er også faktorer, der spiller ind.

DI Værktøjsindustrien har taget initiativ til en styregruppe, der skal kigge på initiativer, der kan tiltrække nye talenter til branchen. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109