23948sdkhjf

Legetøjsfirma med kendte ejere i brat fald

Det danske legetøjsfirma Plus-Plus, der har flere prominente personer i ejerkredsen, havde fart i forretningen som aldrig før og tjente rekordmange millioner.

Læs også: Ikea lancerer Lego-kollektion

Så ramte coronaen.

Nu er overskuddet i virksomheden næsten udraderet, viser et nyt regnskab. Fra en rekordindtjening på 14 mio. kr. faldt overskuddet i seneste regnskabsår til blot 1,6 mio. kr.

- Den verdensomspændende covid-19-virus har fra marts 2020 og resten af regnskabsåret haft en direkte negativ påvirkning på selskabets omsætning og likviditet, skriver ledelsen i regnskabet.

Sælger til over 40 lande

Det nye regnskab fra Plus-Plus omfatter perioden juli 2019 til juni 2020. Dermed tegner tallene et klart billede af, hvordan coronakrisen har kunnet sende en ellers velfungerende dansk virksomhed ud af kurs.

Læs også: Sjællandsk legetøjs-mager vinder pris for globalt udsyn

Plus-Plus, hvis farverige legetøjsklodser kan ses som et alternativ til Lego, sælger i over 40 lande, herunder særligt USA. Her har virksomheden et tocifret antal medarbejdere ansat i produktionen.

Plus-Plus har hovedkontor i Holbæk, og ejerkredsen består, udover direktør Martin Pihl, af flere kendte ansigter. Heriblandt stjernearkitekten Bjarke Ingels og Lagkagehuset-stifter Ole Kristoffersen.

Ejerkredsen, der består af fem personer, har de senere år belønnet sig selv med store millionudbytter. I det seneste regnskab er der ikke trukket udbytte ud.

Bedring forude

Fordi Plus-Plus i høj grad er en eksportvirksomhed, er omsætningen fortsat negativt påvirket af coronakrisen. Alligevel forventer ledelsen højere salg og højere indtjening i dette regnskabsår.

Plus-Plus oplyser ikke sin omsætning, men bruttofortjenesten var i seneste regnskabsår på knap 27 mio. kr.

Plus-Plus blev grundlagt som brand allerede i 1980’erne - dengang som en del af legetøjsvirksomheden Gram Toys. I 2009 blev Plus-Plus en selvstændig virksomhed. Flere af stifterne har siden forladt virksomheden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078