23948sdkhjf

(Nyt) Miljøministerbesøg i Mariager

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S havde mandag d. 7. september 2020 besøg af miljøminister Lea Wermelin.

Læs også: Emballageleverandør omlægger til genanvendeligt PET

Det er tredje gang, at en miljøminister besøger virksomheden. Senest var det i 2019, hvor Jakob Ellemann-Jensen var på besøg, og i 2017 var Esben Lunde Larsen forbi fabrikken.

Den nuværende minister for området Lea Wermelin var i Mariager for at se og høre om virksomhedens nyeste opfindelse ” Georg”, som er et anlæg som kan oparbejde husstandssorteret plast til ny højkvalitetsråvare i genanvendt plast.

Miljømisteren havde ligeledes udtrykt en generel interesse for at komme virksomheden rundt for at opleve, hvordan plasten bliver genanvendt

Mere genanvendelse

Der blev på det mere end en time lange besøg mulighed for at udveksle såvel synspunkter på, hvorledes det politiske system kan bakke op omkring målet om at øge genanvendelsesgraden af plast i Danmark, såvel som der blev mulighed for at give Lea Wermelin en grundig fabriksrundtur inkl. fremvisningen af Georg, som producerede for fuld kraft.

- Vi er glade for ministerens besøg og for muligheden for at komme med vores synspunkter og ideer mht. hvordan det politiske system kan bakke op om at øge genanvendelsen af plast i Danmark, og vi oplevede en positiv og lydhør minister, fortæller adm. direktør Franz Cuculiza.

- Vores ønsker er helt klart, at det offentlige og private foretager grønne indkøb med fokus på mere genanvendelse, og at der lovgives om, at der skal bruges mere genanvendt plast som alternativ til nyvarer, hvor det er muligt, fortæller Gitte Buk Larsen, bestyrelsesformand i Aage Vestergaard Larsen A/S.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141