23948sdkhjf

Bila køber producent af strækfilmviklere

Det store danske automationshus, Bila, bliver endnu større inden for automationsprodukter.

For med opkøbet af Danmarks største specialfabrik af strækfoliemaskiner i Mariager kan Bila nu tilbyde industrikunder i ind- og udland en komplet automationsløsning pakning, palletering og til slutfoliering og labeling af pallen, skriver automationshuset i en pressemeddelelse.

Reo-Packs strækfilmviklere og etiketteringsløsninger fuldender paletten i Bila Group, og opkøbet er et led i den internationale ekspansion, Bila er i fuld gang med i Europa og USA.

- Internationalt har fødevareindustrien fokus på one stop shopping af modulære produkter til specielt end-of-line. Reo-Packs produkt portefølje komplementerer Bila perfekt. Derfor føler vi, at vi har gjort et virkelig godt køb med overtagelsen af Reo-Pack. Et køb som vil gavne begge selskabers kunder, siger CEO Ole Madsen, Bila Logistics. 

Tiden tæller, når industriens færdigproducerede varer skal pakkes, palleteres, vikles og transporteres til lageret. Derfor tilføjer Bila Group nu de to teknologier, automationshuset manglede for at kunne tilbyde et komplet end-of-line produktprogram: Strækfilmviklere og etikettering af de færdige paller.

Grundlægger fortsætter

Bilas opkøb af Reo-Pack sker som følge af et generationsskifte, hvor den nuværende ejer og stifter, Thorvald Christensen, sælger sin ejerandel til Bila. Han sikrer samtidig, at viden, erfaring og netværk overdrages grundigt, idet han fortsætter som daglig leder af virksomhedens 50 ansatte i de kommende tre år.

- Jeg betror mit livsværk til Bila Group, fordi jeg ved, at det er en ejer, der vil videreudvikle og sikre min virksomhed til gavn for mine gode medarbejdere, kunder og leverandører. Der har også været andre købere på banen, men Bila er så absolut det bedste match. Det giver mig ro i hjertet at betro Reo-Pack til Bila, siger Thorvald Christensen, CEO i Reo-Pack.

Enkel konstruktion og lang levetid

Reo-Pack blev stiftet i 1988 i Mariager og har siden opbygget en iøjnefaldende global kundekreds af industrisværvægtere over hele verden. Kundelisten rummer blandt andre Nestlé, DHL, Rockwool, Carlsberg, Quaker Oats, Velux, Coca Cola, Arla Foods, Salling Group, Haribo, Procter & Gamble, CoRo Food, Pepsico, Glatfelter og Saint Gobain.

Bilas opkøb af Reo-Pack åbner oplagte synergigevinster og øget eksport til markeder som England, Tyskland og Benelux-landene, hvor Bila og Reo-Pack hver især har lokale afdelinger. I takt med, at de europæiske markedsandele vokser, vil ekspansionen på det amerikanske marked få ekstra fokus.

.- 40 procent af Bilas salg i dag er eksport. Den andel vil ikke blive mindre og opkøbet er en del af vores vækststrategi om at opnå en milliardomsætning, siger Ole Madsen, CEO i Bila Logistics.

Bila har i de senere år oprustet markant på logistikautomation, som på mange markeder er underautomatiseret og således har et iøjnefaldende eksportpotentiale. I 2017 overtog BILA samtlige aktiviteter i Dan Palletiser i Vemmelev på Vestsjælland, som i 44 år har leveret palleteringsløsninger til især fødevareindustrien, heriblandt Kelloggs, C&D Foods og Friesland Campina.

Læs mere om: Bila
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078