23948sdkhjf

Lego vokser tocifret i første halvår - direktøren takker holdånden

Klodsgiganten Lego er kommet fornuftigt ud af første halvår af 2020 med en vækst i driftsresultatet på 11 procent sammenlignet med H1 i 2019.

Læs også: Ikea lancerer Lego-kollektion

Det fremgår af det regnskab, som Lego Koncernen har lagt frem onsdag formiddag.

I konkrete tal beløber driftsresultatet sig til 3,9 milliarder kroner i årets første seks måneder, mens omsætningen er steget med syv procent til 15,7 milliarder kroner. 

- I løbet af det første halve år så vi fordelene ved vores investeringer i langsigtede vækstinitiativer inden for f.eks. e-handel og produktinnovation, lyder det fra administrerende direktør i Lego Koncernen.

Takker holdånden

Resultatet skal ses i lyset af den allestedsnærværende corona-epidemi, der har været hård ved visse hjørner af erhvervslivet.

Læs også: Lego forlænger lukningen af 150 butikker

Og det er heller ikke gået direktionens næse forbi

- De stærke resultater skyldes en fantastisk holdindsats. Da COVID-19-pandemien lukkede butikker og kontorer, gjorde vores kollegaer alt, hvad de kunne, for at passe på sig selv og hinanden og samtidig bringe leg til børn og familier i hele verden, siger Niels B. Christiansen.

Lego er også vokset på omsætningen, fremgår det i regnskabet. Hele syv procent til 15,7 milliarder kroner, fremgår det af regnskabet.

Det var især vækst i salget i Asien, Kina, Vesteuropa samt Nord- og Sydamerika, der har skabt de gode takter i regnskabet, oplyser koncernen i en selskabsmeddelelse.

Læs mere om: lego
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11