23948sdkhjf

En klodset kollektion: Ikea og Lego i samarbejde

– Skal vi lege?

Sådan lød det fra Lego Group tilbage i 2018, da den verdenskendte legetøjskoncern rakte ud til Ikea med ambitionen om i fællesskab at fremme leg i hverdagen.

Det ville Ikea gerne, og nu præsenterer de to virksomheder resultatet af samarbejdet i en helt ny kollektion ved navn ’BYGGLEK’. Den nyudviklede kollektion består af en række opbevaringsbokse udstyret med de velkendte Lego-knopper, der gør det muligt at bygge, stable og lade kreativiteten spire gennem leg med diverse elementer fra Lego Systems. Kollektionen indeholder derudover et sæt BYGGLEK Lego-klodser i forskellige farver og former.

– ’BYGGLEK’ bygger bro mellem børns kreative leg og de voksnes behov for et hjem, hvor legesagerne hurtigt og nemt kan pakkes væk og findes frem igen, fortæller designer hos Ikea, Andreas Fredriksson.

– Vi har arbejdet indgående med, hvordan vi kunne skabe mere leg i hverdagen ved at fjerne de barrierer, der kan være. Når børn fx har spredt Lego-klodser ud over hele stuegulvet, så ser voksne ofte et værre rod, mens børn ser kreative muligheder og løsninger. BYGGLEK er skabt til at bygge bro mellem disse to verdener, så børnene nemt kan sætte legen på pause og genoptage den igen, siger Andreas Fredriksson.

Mere end opbevaring

En undersøgelse fra Ikea og Lego Group viser, at 47 pct. af de adspurgte børn ønsker mere legetid med deres forældre, mens 90 pct. af forældrene svarer, at leg er vigtig for deres børns trivsel. Det er på baggrund af den viden, at BYGGLEK er udviklet til at være meget mere end blot en funktionel opbevaringsløsning.

- Man får lyst til at gøre BYGGLEK til en del af indretningen i hjemmet, og det er vigtigt, da vi ved, at børns leg og kreativitet fortsætter i barnets sind lang tid efter, at den konkrete leg stopper. Den stimulerende proces skal vi understøtte bedst muligt, så barnet kan fortsætte, hvor det slap i stedet for at starte forfra, siger Andreas Fredriksson

BYGGLEK kan købes fra d. 1. oktober 2020 i alle Ikeas danske varehuse samt via hjemmesiden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094