23948sdkhjf

Salling Plast: Uro har ikke ramt hviderussisk produktion

Hos Salling Plast i Ranum ved Løgstør følger man den politiske situation i Hviderusland tæt. For virksomheden, der leverer plastemner til fjernvarmerørsproducenter, har - som en af de eneste danske industrivirksomheder - produktion i det uroplagede land.

- Vi har lige haft ledergruppemøde, som vi plejer at have mandag formiddag. Fabrikken fungerer helt, som den plejer og uden forstyrrelser, siger administrerende direktør Geert Skovsgaard, Salling Plast, og tilføjer, at virksomheden er meget påpasselige med ikke at blande sig i interne anliggender i landet.

- Vi holder lav profil og blander os ikke i politik. Vi passer vores hverdag, og det gør vores medarbejdere og daglige ledelse også. Men vi venter selvfølgelig spændt på, hvad resultatet af situationen bliver.

Brohoved til Rusland

Salling Plast etablerede produktion i Hviderusland i 2013. To år flyttede virksomheden i ny fabrik med 25 ansatte, som i dag er mere end fordoblet i antal.

Fabrikken er virksomhedens eneste udenlandske datterselskab. Her producerer man primært komponenter til sin danske hovedfabrik og er samtidig brohoved til markederne i Rusland og CIS-landene.

- Vi er vokset, og det skyldes, at vi har lært hjemmemarkedet i Hviderusland at kende. Og når man producerer i Hviderusland, har man god adgang til russiske marked, fordi de er i fælles handelsunion, uddyber Geert Skovsgaard

Billigt produktionsland

Fabrikken ligger i Orsha, som ligger cirka to timers kørsel nordøst for hovedstaden Minsk. Der har også været sporadisk uro i byen, men slet ikke i samme målestok som i hovedstaden Minsk, fortæller direktøren.

Forsyninger går også upåvirkede til og fra fabrikken.

- Der er potentiale i landet. Det er prisbilligt at producere og ligger meget tættere på Danmark end Kina og er samtidig meget billigere end for eksempel Polen, siger Geert Skovsgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094