23948sdkhjf

Tvinges til at sælge: Reno Nord må ikke længere eje sit sorteringsanlæg

Reno-Nord, der blandt andet ejes af Aalborg Kommune, har postet mange millioner i et sorteringsanlæg, der kan sortere det plast- og metalaffald, der er indsamlet fra de aalborggensiske husstande.

Men ifølge klimaaftalen for affaldssektoren, der blev fremlagt i sidste uge, må Reno-Nord ikke længere eje anlægget, da der i klimaplanen lægges op til en privatisering af lige netop den del af affaldssektoren.

Det skriver Nordjyske.

Aftaleteksten for klimaplanen siger:

- at eksisterende kommunale anlæg til behandling og sortering af genanvendeligt husholdningsaffald kan i en overgangsperiode på fem år fra ikrafttrædelse fortsat ejes af kommuner, men skal selskabsgøres for at sikre økonomisk gennemsigtighed om selskabernes aktiviteter og adskillelse af kommunale myndigheds- og driftsopgaver. Kommunale anlæg skal derudover konkurrere på markedsvilkår og byde på husholdningsaffaldet på lige vilkår med andre private og selskabsgjorte anlæg.

Og det betyder altså, at Reno-Nord må skille sig af med anlægget.

Det vækker dog en del undren i den nordjyske hovedstad.

Miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen kalder det dybt betænkeligt. Han mener, at Aalborgs indsats på affaldsområdet er blevet saboteret .

- Vi har brugt fem år på at lave sortering i Reno-Nord regi, og nu er det lykkes i en grad, så vi kan sige, at vi knækker kurven, og vi genbruger mere end vi brænder af, og nu kan vi så bruge fem år på at afhænde det. Det er simpelthen at holde os for nar i kommunerne, siger Lasse P. N. Olsen.

Forstår ikke privatisering
Formanden for Reno-Nord, Kristoffer Hjort Storm forstår ikke, at man vil privatisere sorteringsanlæg.

- Jeg synes, at det er en underlig beslutning, og jeg kan ikke forstå, hvordan en socialdemokratisk ledet regering kan træffe en beslutning med de støtter, som de har. Det begriber jeg ikke, for vi gør det godt i kommunerne. Jeg kunne forstå det, hvis der ikke blev rykket på den grønne omstilling, men det har vi jo gjort og specielt oppe hos os, for det fungerer jo faktisk rigtig godt. Jeg synes, at det er drønærgerligt, at man går ind og ødelægger en succes, siger han.

Han fortæller, at Reno-Nord, med udsigt til at skulle sælge, ikke har tænkt sig at investere mere i sorteringsanlægget, og at han derfor frygter, at der ikke vil ske nogen udvikling i de fem år, fordi ingen tør investere.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141