23948sdkhjf

Radikal leder besøgte Letbek

Mandag 8. juni besøgte Morten Østergaard, politisk leder af Radikale Venstre og medlem af Folketinget, plastvirksomheden Letbek A/S i Tistrup.

Formålet med besøget var bl.a. at sætte fokus på, hvordan det fra politisk side er muligt at sætte skub i efterspørgslen på produkter i genanvendt plast, som flere og flere danske virksomheder satser på.

Letbek arbejder med at genanvende plast fra industrien og havene til at fremstille nye produkter såsom designerstole, plastrør, trafiksikkerhedsudstyr og dæksler. Virksomhedens adm. direktør Michael Bayer Thomsen håber, at markedet for produkter i genanvendt plast vokser i den kommende tid.

- Jeg håber, at det offentlige vil spille en større rolle i forhold til at skabe mere efterspørgsel på produkter, der er fremstillet af genanvendt plast. En mulighed er, at det offentlige i stigende grad vælger genanvendte produkter i forbindelse med udbud og indkøb. En anden vej at gå er at øge oplysningsindsatsen, så flere bliver klar over hvilke miljø- og klimamæssige gevinster, der er forbundet med at vælge løsninger med genanvendt plast, siger han.

En fordel for Letbek
Og direktøren var tilfreds med Morten Østergaards besøg.

- Dialogen med Morten Østergaard var rigtig konstruktiv og ikke mindst meget aktuel. I øjeblikket forhandler Folketinget om at reformere affaldssystemet, så vi forhåbentligt får forbedret indsamlingen og sorteringen af plastaffald fra husholdningerne. Det vil være en fordel for en virksomhed som Letbek, da vi forhåbentlig kan få adgang til flere og bedre genanvendte råvarer, som vi kan bruge i vores produktion.

Morten Østergaard, politisk leder af Radikale Venstre, er ikke i tvivl om, at øget genanvendelse er vejen frem:

- Vi skal blive langt bedre til at genanvende vores plastaffald til nye produkter. Det giver mening på så mange måder. Det er godt for klimaet. Det sikrer, at plasten ikke ender i naturen eller i atmosfæren, hvis det bliver brændt, og så er genanvendelse heldigvis også en god forretning. Det synes jeg, at Letbek viser på den fineste måde. Det er virkelig en fornøjelse at møde danske virksomheder, der både kan og vil spille en nøglerolle i den grønne omstilling. 

Besøget hos Letbek blev gennemført i samarbejde med brancheorganisationen Plastindustrien.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078