23948sdkhjf

Uponor leverer 18 PE-tanke til Vestforbrænding

Vestforbrænding har fravalg stål til fordel for 18 tanke i PE til et nyt anlæg. Tankene er leveret af Uponor Infra, der er leverandører af plast til forskellige formål i industrien, VA- og VVS-branchen.

– I hjertet af anlægget findes nogle store tanke, hvor de forskellige renselsesprocesser finder sted. Dertil skulle vi også bruge tanke til opbevaring og omrøring. Vi valgte tanke i plast, fordi de til fulde lever op til vores krav i forhold til kvalitet og pris. Faktisk var PE-materialet det oplagte valg, da det tåler langt de fleste syrer og baser, herunder de, som PE-tankene kan blive udsat for i Halosep-systemet, siger Samuel Moore, der er projektleder i Vestforbrændingen.

Anlægget er netop etableret et banebrydende nyt anlæg som en del af et udviklingsprojekt, der skal behandle den giftige flyveaske, som opstår efter afbrændingen af de godt 500.000 tons affald, der hvert år ender i Vestforbrændings fyringsovne.

Det såkaldte Halosep-anlæg bruger 80 procent færre kemikalier til at rense asken, og samtidig bliver de giftige biprodukter flyveaske og skrubbervæske omdannet til salte og metaller som zink og bly, der kan genanvendes.

Forsigtige virksomheder
Men hos Uponor oplever man ofte, at at danske industrivirksomheder er tilbageholdende med at vælge plastmaterialer, når de investerer i nye anlæg eller restaurerer eksisterende.

  Plast har fået et rigtig dårligt ry, men når det bruges rigtigt i industrien, er det et overlegent materiale på næsten alle parametre – også når det kommer til miljøhensyn. Først og fremmest kræver fremstillingen af plastelementer mindre energi end stål, siger Bent Rønfeldt, projektingeniør ved Uponor Infra.

- I industrianlæg forventer vi desuden, at plastrør holder mindst 100 år, og når de endelig skal erstattes – hvilket vi endnu ikke har oplevet – kan de gamle rør genbruges. Under mange brugsforhold er de samtidig mere holdbare end stålrør, hvilket sikrer mod udslip, forklarer Bent Rønfeldt.

Uponor leverede samtlige tanke og rør til Halosep-anlægget. Vestforbrænding forventer, at kemikaliebesparelser og salg af de genanvendelige metaller til sammen indbringer 1,5 millioner kroner årligt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063