23948sdkhjf

Dansk plastproducent giver hjælpende hånd til klimaet på flere fronter

Danske Hexa-Cover A/S har succes på det australske kontinent, hvor plastproducenten er med til at reducere fordampning fra vandreservoirer med op til 80 procent.

Det kan nemlig være kritisk, hvis halvdelen af vandet i vandreserverne fordamper eller vokser til med alger i det tørre og varme australske klima. Det har man ved flere lejligheder konstateret, ikke mindst under de katastrofalee brand i 2018 og ind i 2020 i Australien.

Kellpo A/S og Hexa-Cover A/S Thisted har i årevis samarbejdet om at levere løsningen på problemet – nu er den unikke løsning også godkendt til brug på drikkevand. Løsningen er at overdække vandoverfladen med flydebrikker. Sekskantede flydebrikker af 100 procent genbrugsplast fra Hexa-Cover.

"Brikkerne fordeler sig selv på overfladen og forhindrer på denne måde op til 80 procent af fordampningen. Hertil beskytter brikkerne også mod alge- og bakterievækst, herunder ikke mindst E-coli," oplyser Hexi-Cover i en pressemeddelelse.

Som de første producenter af produkter af genbrugsplastik er Hexa-Cover A/S nu også godkendt til overdækning af drikkevand i Australien. 

- Genbrugsplasten, vi anvender til Hexa-Covers, er i en kvalitet, som gør det muligt for os at støbe brikkerne, så de lever op til de høje australske standarder for drikkevand. Det er en gamechanger, der for alvor åbner op for det store og meget lovende australske marked, siger Ole Petersen, CEO i Kellpo, der har produceret flydebrikker for Hexa-Cover A/S siden 2004.

I dag leverer Hexa-Cover flydebrikker til mange forskellige typer kunder og applikationer verden over. Certificeringen åbner op for endnu mere:

- Vandmangel er et globalt problem, som kun vil blive mere udtalt i de kommende år. Med godkendelsen i ryggen går vi styrket ind i vores bestræbelser på at ekspandere vores forretning yderligere, ikke kun i Australien men globalt, siger Søren Madsen, CEO, Hexa-Cover A/S

Hexa-Cover har hidtil afskibet flydebrikkerne til det australske marked fra Danmark. Men nu producerer og leverer virksomheden i stedet fra egen produktion i Australien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297