23948sdkhjf

Mindre omsætningsdyk hos Rias

Rias, der fremstiller halvfabrikata i plast til især byggesektoren, har netop præsenteret regnskab for første halvår af 2019/20.

Nettoomsætningen er dykket en smule fra 132 millioner kroner til 125 millioner kroner mellem hhv. første halvår af 2018/19 og 2019/20. Det svarer til et fald på lige over fem procent.

Nedgangen skyldes timingen i, hvordan en ordre lå sidste år, fortæller direktøren i en selskabsmeddelelse.

- Top- og bundlinjen viser et svagt fald i forhold til første halvår 2018/19. Denne tilbagegang skyldes dog alene et større projekt i forrige halvår, og de underliggende tal bekræfter stadig en god og stabil udvikling i basisforretningen, siger Henning Hess, der er administrerende direktør i Rias.

I corona-produktion
Regnskabsperioden dækker marts måned, hvor Danmark og store dele af Europa lukkede ned som følge af udbruddet af corona-virus.

Men den krise synes Rias at være styret nogenlunde igennem.

 - Nedlukningen i såvel Danmark og de omkring liggende lande, baseret på den eksplosive udvikling af COVID-19, har samlet set haft en begrænset effekt i første halvår 2019/20, siger Henning Hess og fortsætter:

- Dog har vi, baseret på erfaringerne fra marts måned, kunne se store forskydninger i afsætningen inden for de forskellige kundegrupper. Nogle vokser kraftigt og andre kan se sig ramt af Corona krisens dønninger med fuld kraft. Længden og effekten af krisen gør derfor visibiliteten i markedet svær, siger han.

Han uddyber, at Rias har produceret værnemidler i løbet af corona-krisen blandt andet målrettet sundhedspersonale og detailhandlen.

- Specielt klare materialer som Plexiglas er blevet brugt til sikring af personalet i det offentlige rum, bl.a. folier til masker til sund-hedspersonalet eller løsninger som de såkaldte ”nyseskærme” til beskyttelse i supermarkeder og andre forretninger. Dette arbejde vil vi fortsætte med fuld kraft i andet halvår, siger Henning Hess.

I slutningen af marts valgte Rias af suspendere de fiansielle forventninger til hele regnskabsåret 2019/20 og dermed også forventningerne til 2. halvår 2019/20

Læs mere om: Rias
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078