23948sdkhjf

Opkøb sender Inter Primo over milliarden

Den danske plastgigant Inter Primo A/S kan med sit årsregnskab for 2019 for første gang vise en omsætning på lige over en milliard kroner.

Helt præcist lyder omsætningen på 1,04 milliarder kroner, hvilket er et nøk bedre end sidste år, hvor den lød på 906 millioner kroner.

Resultatet før skat lander i 2019 på 62 millioner kroner, hvilket er en mindre nedgang fra 2018, hvor overskuddet beløb sig til 64 millioner kroner.

Virksomheden udvikler og leverer løsninger i ekstruderet plast.

Det fremgår af det regnskab, som Inter Primo netop har offentliggjort.

Det største opkøb
Årsagen til fremgangen på toplinjen skal blandt andet findes i, at virksomheden har specialiseret sig på nogle områder og har øget digitaliseringen. Desuden foretog virksomhedens sit hidtil største opkøb i juni 2019, da den opkøbte den hollandske konkurrent Essentra Extrusions.

-  Vi satser i dag målrettet på områder som medico, off-shore, bygninger og lysindustrien med dedikerede specialist- og salgsteams, der arbejder internationalt. Desuden har en øget digitalisering og automatisering af vores produktion givet gode resultater. Overtagelsen af Essentra i Holland har naturligvis også betydet, at vores samlede omsætning er steget, udtaler administrerende direktør i Inter Primo A/S, Claus Tønnesen.

Med opkøbet kunne Primo tilføre 200 ekstra kolleger til koncernen.

Forsinkede leverancer
Alt i alt en tilfreds direktør, der dog holder øje med udviklingen i corona-situationen, siger han.

- Produktionen er indtil nu fortsat ufortrødent, men de kommende måneder vil betyde en vis nedgang. I Kina har leveringer været forsinkede på grund af lockdown, men nu leveres der igen som normalt, siger Claus Tønnesen i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Inter Primo har fabrikker i otte lande udover Danmark, herunder Rusland og Kina, og lige under 900 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079