23948sdkhjf

For SACKit er en kugle ikke bare en kugle

SACKit har alle overvejelserne med, når de vælger fyld til deres sækkestole

Hvert år postes millioner af EPS-kugler ind i de high end sækkestole, som Aalborgensiske SACKit står bag. Men en kugle er ikke bare en kugle. Den skal kunne noget ganske særligt, når vi taler sækkestole i den høje kvalitet og prisende.

- Vi går efter en tungere kugle end dem, man typisk oplever, hvis man køber en lidt billigere sækkestol fra for eksempel et supermarked. De lette kugler bliver nemmere mast flade, når man sidder i stolen, og da vores sækkestole har mere funktion af et møbel, så er vi nødt til at gå efter et produkt, hvor kuglerne vejer mere pr. liter, siger Peter Rasmussen, der er managing director i SACKit.

Han tilføjer, at kuglerne i SACKits sækkestole med tiden også mister fylde, men at den øgede vægt gør, at levetiden er markant forlænget.

- Derfor har vi altid gået efter den tungere vare. Det bliver det selvfølgelig også dyrere af, det er klart, men det prioriterer vi for at holde kvaliteten, siger Peter Rasmussen.

En af kravene, SACKit stiller til leverandøren, er, at kuglerne ikke må være behandlet med kemikalier.

- Vi vil ikke have kemikalier i vores stole. Vi har mange forespørgsler fra England, hvor der er nogle krav til brandsikkerhed, der gør, at EPS-kuglerne skal være overfladebehandlede. Det følger vi ikke, idet vi ikke vil gå på kompromis med vores kvalitet. Vi går efter kugler, der lever op til de samme standarder, som der for eksempel er til flamingokasser benyttet i fødevareindustrien, siger Peter Rasmussen.

Ny gammel leverandør
SACKit har aftaget EPS-kugler siden virksomhedens start i 2012, og er nu tilbage med den leverandør, hvor det hele begyndte.

- Vi startede med at fylde stolene selv med produkter fra en leverandør. Så outsourcede vi produktionen til en leverandør, der havde egne anlæg og tog råvarer ind og lavede kuglerne selv. Men sidste sommer skiftede vi tilbage til den første leverandør, så nu er vi tilbage ved begyndelsen, siger Peter Rasmussen.

Og den leverandør har en fordel, nemlig at produktionen af EPS-kugler foregår i Europa. Og det er smart i en corona-tid, hvor verdenskortet ser anderledes ud, når man taler vareleverancer.

- Vi har ikke haft problemer med at få EPS-kugler under pandemien. Vi har den fordel, at vores leverandør har fabrikker i Europa, så det er gået smertefrit med at få varer til vores produktion på Djursland, siger Peter Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078