23948sdkhjf

AVK-koncernen køber hollandsk plastkunde

AVK-koncernen med hovedsæde i østjyske Galten har haft pengepunge oppe og købt det hollandske salgsselskab Q-Pall.

Q-Pall sælger årligt mere end 20.000 tons plastpaller og har en omsætning på omkring 200 mio. kr.

Opkøbet sikrer AVK direkte adgang til salg og distribution og understøtter dermed vækststrategien for koncernens specialiserede forretningsområde Advanced Manufacturing, hvor produktion af plastkomponenter er en vigtig del.

- AVK har over årene opbygget en stærk position som producent af en række plastprodukter, herunder paller og gadedæksler. Med overtagelsen af salgsselskabet Q-Pall, som har kunder i en række europæiske lande og på tværs af industrielle sektorer, sikrer vi os værdifuld kontrol med salgsleddet, og det er et vigtigt skridt for at realisere vores vækstambitioner inden for produkter baseret på genbrugsplast, oplyser Niels Aage Kjær, der står i spidsen for AVK-koncernen, i en pressemeddelelse. 

Virksomheden sælger årligt mere end 20.000 tons paller, som produceres hos underleverandører – primært AVK’s plastvirksomheder - på basis af 100 procent genbrugsplast, og de producerede paller er fuldt genanvendelige.

Massivt genbrug af plast og støbegods
På tværs af koncernens produktionsselskaber udgør genbrugsplast hele 94 procent af de omkring 26.000 tons plast, som koncernen årligt anvender til fremstilling af primært forskellige former for paller og til gadedæksler, der bruges i forbindelse med installation af ventiler i vand- og gasdistributionsnettet. Også produktionen af ventiler til vand-, spildevand- og gassektorerne, som er koncernens vigtigste forretningsområde, er præget af omfattende genbrug på materialesiden.

AVK-koncernen anvender ca. 50.000 tons støbegods om året, hvoraf omkring 90 procent er genbrug primært i form af metalskrot fra bilindustrien.

- Q-Pall er ikke et nyt bekendtskab for AVK, for vi har gennem en årrække været hovedleverandør af plastpaller til virksomheden, fortæller finansdirektør Lars Kudsk, AVK. 

Positiv udvikling
Han oplyser, at AVK’s plastproduktion, der primært foregår ved avanceret sprøjtestøbning, blev startet for at producere gadedæksler af plast, hvilket supplerer salget af AVK’s hovedprodukt, ventiler til vand- og gassektorerne.

Pallerne kom til som et produkt for at udnytte ledig kapacitet, men er siden vokset til en betydelig del af den samlede plastproduktion.

Plastproduktionen er en del af AVK’s forretningsområde Advanced Manufacturing, der ud over plast omfatter koncernens selskaber inden for gummi og metalkomponenter. Forretningsområdet har under ledelse af bestyrelsesformand Knud Flemming Madsen udviklet sig meget positivt over de senere år og udgør nu omkring 15 procent af AVK’s omsætning på knap seks mia. kroner.

- Med overtagelsen af Q-Pall vil AVK-koncernen nu have en samlet forretning inden for plastpaller, hvilket vil skabe positive synergier og være et godt fundament for at udbygge vores platform på markedet gennem yderligere geografisk ekspansion, understreger Lars Kudsk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.578