23948sdkhjf

Idé-Pro omstiller produktionen til corona-opgave: Regningen ser vi på bagefter

Plastvirksomheden Idé-Pro i Skive har på rekordtid sat gang i produktionen af visirer til ansatte i sundhedsvæsenet, der skal beskytte sig mod corona-smitte.

Det er Region Midtjylland, der skal bruge visirerne, og de ansvarlige herfra henvendte sig onsdag 18. marts. Allerede mandag 23 marts - fem dage efter - gik produktionen i gang i Skive.

Nu står et par af virksomhedens maskiner i døgndrift og leverer 160 visirer i timen eller knap 4.000 i døgnet.

- Det er jo fedt at kunne hjælpe til. Vi kunne se en mulighed i, at vi kunne komme til at løfte den opgave. Det spiller godt ind i den sociale ansvarlighed, som vi altid har gået op i, siger Per Henneberg Klausen, der er marketing manager i Idè-Pro.

- Hvis vi får muligheden med at hjælpe med lignende projekter, så melder vi os gerne på banen.

Mangel på 150.000 visirer
Det store spørgsmål er så, hvor længe produktionen skal vare.

- Det er jo et rigtig godt spørgsmål. Vi hører, at der mangler mellem 100.000 og 150.000 visirer, så vi skal jo producere noget for at nå det tal, og hvem ved, om manglen stiger. Vi bliver i hvert fald ved, så længe der er behov for det, siger Per Henneberg Klausen.

Økonomien taler vi om senere
Omstillingen har kostet i både mandetimer og udvikling af værktøjer, men det tager virksomheden meget roligt.

- Det er klart, det koster noget, men vi har vedtaget at se på økonomien bagefter. Sådan en omstilling er jo ikke gratis, men lige nu er alt sat ind på at få produkterne ud, siger Per Henneberg Klausen, og forsætter:

- Det vigtigste for os har været, at vi havde muligheden for at hjælpe og derfor slog til, da vi blev spurgt. Vi håber at få omkostningerne dækket, men vi aner det ikke endnu. Men vi regner ikke med, at det giver smør på brødet, siger han.

Idé-Pro ligger i Skive og udvikler prototyper til et bredt udsnit af industrien blandt andet møbel-, automobil- og energisektoren.

Plastindustrien har opfordret danske plastvirksomheder til at melde sig, hvis de også kan hjælpe med noget i denne tid. Læs mere om det her.

Redaktionen på Plastforum vil meget gerne høre fra dig, hvis du også har ændret i din produktion eller på anden måde hjælper til i denne tid. Skriv til redaktionen@plastforum.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095