23948sdkhjf

Seks ud af ti virksomheder frygter afskedigelser

Danske virksomheder forventer en historisk nedtur, fremgår det af en ny rundspørge til DI’s medlemsvirksomheder

Danmark og de danske virksomheder er midt i en historisk nedtur, der forventes at overgå selv finanskrisen i omfang og ødelæggelse. Det viser en rundspørge til 827 virksomheder i DI’s virksomhedspanel.

Af rundspørgen fremgår, at næsten seks ud af ti (58 pct.) virksomheder forventer et fald i beskæftigelsen. Og halvdelen af disse virksomheder forventer, at faldet i beskæftigelsen vil blive på mere end 10 pct.

- Det er en nedtur af historiske dimensioner. Aldrig har de danske virksomheder stået over for en krise, der er kommet så pludseligt og bredt lokalt. For mange virksomheder er omsætningen og indtjeningen helt væk. Alvoren er tydelig for enhver, siger DI’s administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen.

Han tilføjer, at DI støtter op om regeringens indsats for at begrænse smitterisikoen i samfundet, som følge af coronavirusen. Samtidig skal der arbejdes hårdt for at afbøde effekterne på virksomhederne.

- Det er vigtigt, at der bliver gjort alt, hvad der overhovedet kan gøres, for at virksomheder ikke går ned. En virksomhedslukning, trækker den næste med sig. Det vil sprede sig som ringe i vandet og have en ødelæggende effekt på virksomhederne og deres medarbejdere, som vil have store og langsigtede konsekvenser for det danske samfund.

100 procent kompensation
Lars Sandahl Sørensen fortæller, at DI er i tæt og løbende dialog med regeringen om, hvordan virksomhederne kan holde sig selv og samfundet kørende.

Der er allerede blevet aftalt flere hjælpepakker til virksomhederne. Og torsdag blev regeringen og Folketinget enige om at afsætte et trecifret milliardbeløb, hvis det bliver nødvendigt, for at holde hånden under de mange tusinde virksomheder, der er ramt af følgerne af Coronavirussen. Som del af aftalen vil virksomheder i udvalgte brancher, som rammes direkte af påbud, få 100 pct. i kompensation.

- Det er Danmarkshistoriens største økonomiske sikkerhedsnet, som Folketinget nu spænder ud under de mange nødstedte virksomheder – og under hele vores samfund. Det betyder ikke, at vi undgår konkurser eller tab af arbejdspladser. Men det vil gøre en kæmpe forskel i en meget, meget svær tid for alle de danskere, som har egen virksomhed eller går på job i en, siger Lars Sandahl Sørensen og tilføjer:

- Og det vil frem for alt være med til at sikre, at vi også har indtægter og råd til et godt velfærdssamfund for alle danskere på den anden side af denne krise.

Historisk nedtur for virksomhederne
Ifølge DI’s rundspørge til medlemsvirksomhederne er der sket et brat fald i den samlede konjunkturindikator, hvor forventningen til omsætning, indtjening og beskæftigelse er vejet sammen – og der er taget højde for virksomhedernes antal af beskæftigede.

Faldet er så stort, at forventningerne nu er under, hvad de var, da finanskrisen var på sit højeste.

- Det er en historisk nedtur, som er i gang netop nu. Mild optimisme er vendt til dyb pessimisme på ganske få dage. Vi befinder os i en historisk krise. Derfor er det også nødvendigt, at vi står sammen i alle dele af samfundet og på tværs af Folketinget om at investere i at komme bedst muligt igennem denne krise, siger Lars Sandahl Sørensen.

Originalartikel: https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2020/3/6-ud-af-10-virksomheder-frygter-afskedigelser/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093