23948sdkhjf

Genanvender udvider med 50 procent

Det går strygende for Genplast i Farsø, der genanvender plastaffald fra industrien.

Læs også: Efter et helt liv med industriplast: Aage Vestergaard Larsen åbner nyt forretningssegment

Så strygende, at virksomheden med direktør og ejer Stig Nielsen i spidsen netop har købt en 1.500 kvadratmeter stor produktionshal, der skal give plads til virksomhedens vokseværk.

Hallen skal en gang i marts indrettes med fem nye maskiner, så virksomheden kan udvide produktionen med 50 procent.

Det skriver Nordjyske.

Pengepungen bestemmer
Den ekstra plads er nødvendig, fordi efterspørgslen på nye råvarer af genanvendt plast er steget. Og det kan også mærkes i Farsø, fortæller Stig Nielsen. 

Blandt andet er forbrugerne begyndt at efterspørge plastikposer bestående at genanvendte materialer. Derfor har virksomheder været nødt til at tænke over genanvendelsen af deres affald, i stedet for at sende det til forbrænding. Selvom det løsning i nogle tilfælde er billigere, siger han. 

- Pludselig ville folk kun købe den slags poser (af genanvendt plast, red). Og det er folks tegnebog, der bestemmer. Hvis de ikke vil købe en vare, fordi den ikke er miljøvenlig, så kan firmaerne ikke sælge deres varer, og så bliver de nødt til at genanvende deres produktaffald, siger Stig Nielsen.

Genplast er etableret i 2000. Virksomheden har i dag otte medarbejdere, men Stig Nielsen regner med at ansætte fire mere i forbindelsen med dvidelsen.

Kilde: https://nordjyske.dk/nyheder/vesthimmerl...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094