23948sdkhjf

Video: Maersk Supply Service afleverer første last plast fra Stillehavet

60 sække plastikaffald er nu blevet losset i Vancouver, efter at det seneste forsøg med samarbejdspartneren The Ocean Cleanup er faldet succesfuldt ud. 

Det oplyser den hollandske non-profit organisation i en pressemeddelelse.

De 60 sække indeholder en kubikmeter hver, og mængden er blevet opsamlet over en periode på to måneder. Som Søfart tidligere har skrevet, lykkedes det først The Ocean Cleanup at indfange plastik i en U-formet flydende anordning efter flere modifikationer. Det betyder blandt andet, at den model, som nu har vist sig at fungere, er markant mindre end den oprindelige. 

Forventningen er derfor, at en model i fuld skala vil kunne opsamle omtrent fire gange så meget plastik i Stillehavet på daglig basis. 

Fangsten har vist sig at være en mangfoldig blanding af fiskenet, mere eller mindre nedbrudte plastikprodukter og små plastikstykker ned til en størrelse på en millimeter. 

Nu venter der flere udfordringer for The Ocean Cleanup forude. Arbejdet med at lave et opsamlingsfartøj i fuld skala er i gang, og i udviklingsarbejdet bliver der fokuseret på de svagheder, som stadig ligger i designet. Det gælder konstruktionens holdbarhed og evnen til at holde på det opsamlede plastik.

Og så er der finansieringen af hele projektet. Maersk Supply Service har hidtil doneret sine ydelser med bugsering af opsamlingsfartøjer og transport af plastik ind til land, og The Ocean Cleanup har ikke til formål at lave profit. Ikke desto mindre er der brug for midler, og organisationen forventer at kunne hente finansiering på at sælge produkter lavet af det opsamlede plastik. 

Derfor er DNV-GL kommet med ombord som garant for, at produkterne rent faktisk er lavet af den opsamlede plastik. Det fremgår ikke, hvilke produkter der bliver tale om. Målet er dog at lancere dem i september 2020, og igennem donationer er det muligt at sikre sig nogle af de første. 

Læs også: Nu fanger Maersk-partner plastik i Stillehavet

Se levende billeder af 'Maersk Transporters' arbejde i videoen her:

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078