23948sdkhjf

Uddannelse skifter navn: Flere brancher skal have øjnene op for komposit

Før den hed uddannelsen vindmølleoperatør, nu hedder den kompositoperatør. En lille forskel på ord, men af stor betydning for at få bredt uddannelsen ud til andre end dem, der bygger vingekonstruktioner til vindmøller.

- Vi vil gerne afspejle, at komposit er et materiale, der kan bruges til meget andet end vindmøllevinger. Vi ser, at det breder sig flere og flere brancher inden for bygge- og anlæg, og vi ønsker også, at der kommer lærlinge derud, der har styr på, hvordan materialet skal håndteres, siger Gorm Vestergaard, der er uddannelsesleder på construction på Tech College i Aalborg.

Uddannelsen har undertitlen ”produktions- og montageuddannelsen” igen for at understrege, at materialet er vokset ud af vindmølleformene og nu henvender sig bredt til konstruktørfeltet, siger Gorm Vestergaard.

Viden alle kan trække på
Uddannelsen skiftede navn i august måned, så lige nu er er arbejdet er i gang med at få tiltrukket kommende lærlinge bredt fra alle brancher.

- Det er vigtigt, at lærlingene får forståelse for, hvordan man laver formene, hvordan materialet arter sig, hvordan sikkerheden er omkring arbejdet med epoxy. Og den viden kan alle trække på, ikke bare dem der arbejder med møller, siger Gorm Vestergaard.

De første hold vindmølleoperatører blev uddannet i 2014. Til januar starter hold ni på det, der nu hedder kompositoperatøruddannelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078