23948sdkhjf

Iværksætter-duo: Det er det rigtige tidspunkt for os

Anlægget startede som studieprojekt på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, hvor de to mødte hinanden på uddannelsen til maskiningeniør. Her gik de i samarbejde med en affaldsvirksomhed, der manglede hjælp til at knække koden til den bløde plast, der ofte er et problem for plastsorteringen, fordi den vikler sig ind i maskineriet.

- I dag bliver den bløde plast i høj grad sorteret bort med håndkraft, når affaldet lander hos virksomheden. Den her maskine er tænkt som indledende sortering, der kan kobles på allerede eksisterende anlæg, siger Rasmus Dall Nielsen.

Nogle kommuner har fravalgt den bløde fraktion i det husstandssorterede plastaffald. Men med Rasmus’ og Emils anlæg vil kommuner kunne samle alt ind og selv foretage frasorteringen ude i virksomheden.

Og det er i den retning, at de to gerne vil fortsætte - deres virksomhed, TechKnow, præsenterer sig som "Din partner inden for bæredygtig maskinteknik."

- Tiden er god for den grønne omstilling, og der sker meget inden for den sektor nu og i de kommende år. Så nu er det rigtige tidspunkt for os, siger Emil Buur Trads.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125