23948sdkhjf

De slår pjalterne sammen om at genanvende 50 tons plastposer

Stena Recycling og nemlig.com har indledt et samarbejde om genanvendelse af plastfolie. Sammen vil de to private virksomheder indsamle og genanvende 50 tons plastfolie i Danmark i 2020.

Nemlig.com ønskede en løsning, hvor plastfolien i højere grad kunne genanvendes. Derfor trak nemlig.com på Stena Recycling plastspecialister for at øge genanvendelsen.Nemlig.com distribuerer dagligvarer i blå plastkasser, hvor gennemsigtig plastfolie rummer og adskiller de enkelte varer: Tørvarer for sig, grønt og frugt for sig, kølervarer for sig etc.

Danske forbrugere bruger årligt 100.000 tons LDP-plastfolie - bl.a. gennemsigtige plastposer, plastemballage, transport- og pakkefolie.
Mens forbruget af plastfolie er højt, er genanvendelsesgraden af plastfolie i Danmark til gengæld lavt: hovedparten af plastfolie afbrændes i dag efter blot en enkelt anvendelse.Man sparer to kilo CO2 pr. kilo foliemateriale, hvis det genbruges.

Når nemlig.com i dag afhenter de blå plastkasser tilbyder chaufførerne samtidig at tage den brugte og tomme plastfolie med retur. Efter at chaufførerne har indsamlet plastfolien tager Stena Recycling over, afhenter, kvalitetssikrer og afregner efter aftale.
På den måde sikrer nemlig.com, at Stena Recycling modtager en ensartet mængde plastfolie af høj kvalitet, der er nemmere at anvende.

Teknologicenter genvinder 97% af plastaffaldet
Herefter sendes folien til plasteksperter på Stena Nordic Recycling Center (SNRC) - et stort plastgenvindingsanlæg i Halmstad, Sverige, hvor kvaliteten kontrolleres inden videre forarbejdning i det omfattende teknologitunge anlæg.

Stena Recycling er Nordens største genvindingsvirksomhed, og nemlig.com er Danmarks største onlinesupermarked. Siden 2014 har Stena og nemlig.com samarbejdet om plasthåndtering.

Med en genvindingsgrad på 97 procent er SNCR yderst effektivt. Af de 10.000 årlige tons blød plast stammer ca. 3.000 tons fra Danmark. 
Via Stena Recyclings samarbejdspartner, Trioplast, anvendes det genvundne plast bl.a. til affaldssække, plastikasser, stoler, kurve, støjhegn, urtepotter m.m.

- Også når det handler om plastfolie bør høj kvalitet være det centrale pejlemærke. Cirkulær økonomi skærper kravene til alle led i værdikæden. Vi skal bruge så få og så rene plastsorter som muligt i vores emballage og vores produkter. Hvis vi fokuserer på at sikre høj kvalitet, ændrer vi plastaffald fra spild til en værdifuld ressource, og dermed åbner vi op for langt flere genanvendelsesgrader, siger Ulf Arnesson, CEO Stena Recycling A/S.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094