23948sdkhjf

Strandet-stifter: I provinsen er der nok kortere fra tanke til handling

Virksomheden Strandet fik mandag aften overrakt Landdistriktsprisen 2019 af erhvervsminister Simon Kollerup på årets Landdistriktskonference i Bredsten.

Strandet indsamler plast på den danske vestkyst og arbejder på at få materialet genanvendt i andre produkter. 

Og prisen glæder virksomhedens stifter Julie Müller.

- På et personligt plan er det bare dejligt at få den anerkendelse, for det arbejde man laver. Når man starter op som iværksætter med sådan et projekt, som måske er lidt et sats på nogle punkter, så er det vildt fedt at få anerkendelse og vide, at andre synes, vi gør det godt, siger stifter af Strandet Julie Müller, da Plastforum fanger hende dagen efter prisoverrækkelsen.

Hun tilføjer, at det også ud fra et miljøperspektiv luner at tage sådan en pris med hjem til Thy.

- Det har været dejligt, at prisen har sat fokus på de fordele og ulemper der er ved plasten som materiale og hele problemstillingen omkring plast i havet. Vi er glade for, at vi kan være med til at sætte fokus på den debat, siger Julie Müller.

Snor i lokalsamfundet
Virksomheden har vundet prisen blandt andet, fordi den engagerer lokalsamfundet i indsamling og genanvendelse af plastik, der bliver skyllet op på de vestjyske strande. På den måde skaber Strandet arbejdspladser og en øget bevidsthed omkring plastik i miljøet.

- Virksomheden Strandet er et mønstereksempel på, hvordan det lokale erhvervsliv kan bidrage til gavn for både miljøet og lokalsamfundet. Strandet arbejder med én af tidens store udfordringer og er med til at uddanne de fremtidige generationer. De fortjener i den grad vores hyldest, sagde erhvervsminister Simon Kollerup til prisoverrækkelsen.

Fra tanke til handling
Landdistriktprisen er sat i verden for at hylde dem, der er med til at udvikle de danske landdistrikter. Men det med at arbejde og være startup i en dansk provins, fylder ikke så meget i det daglige for Julie Müller.

- I det daglige tænker jeg ikke så meget over, at vi hører til i det, de kalder et landdistrikt. Men efter prisarrangementet tænkte jeg over, at det måske er rigtigt, at det kræver mere at være virksomhed uden for hovedstaden. Jeg oplever, at der er meget snak og mange ord i København. Hos os er der måske lidt kortere fra tanke til handling, siger hun.

Og det kan der være noget om. Julie Müller stiftede Strandet i marts 2018, og allerede året efter valgte Thisted Kommune at bakke op om projektet. Nu har Julie Müller også fået resten af landets bevågenhed med Landdistriktprisen.

Med til prisen følger en check på 15.000 kr. til virksomhedens fortsatte arbejde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079