23948sdkhjf

Skumproducent har spiret gode ideer ud af en badesvamp

Virksomheden er vokset ved at tænke ind i et materiale og på tværs af forretningsområder.

Vi er nok mange, der kan huske den gule badsvamp, der satte kulør på de kommunale svømmehallers baderum, da vi voksede op.

Producenten bag hedder B6 Gruppen, ligger i Sæby og har faktisk fået en ret god forretning krystalliseret ud af det gule skum, der udgjorde den nærmest ikoniske gule badesvamp. I dag breder virksomheden sig over fire forskellige forretningsområder; Tech, Akustik, Møbler og Care & Clean.

Og det er bredt – tydeliggjort ved, at deres kunde er hjemmehørende i fx byggeindustrien, vindmølleindustrien, HVAC og møbelindustrien.

For kernen for B6 Gruppen er skummet som materiale og de egenskaber, det har. Og så må forretningen ellers arbejde og udvide sig rundt om det.

Det fortæller Brian Stenbro, der er direktør i B6 Gruppen og anden generation i virksomheden.

- At vi startede med svampen, tydeliggør meget godt, at vi altid holder fokus på, hvad vi kan få ud af skummet som materiale. Vi synes, det er interessant at brede sig. Det er noget sjovere og mere kreativt end bare at sælge ét produkt, siger han.

- Nogle gange er vi selv blevet overrasket over, hvem der henvender sig til os. Men så tager vi det med, siger Flemming Jensen, der er virksomhedens COO.

En fleksibel presball
B6 Gruppen producerer ikke selv de polymere råvarer. Virksomheden hjemtager de unikke materialer i store skumblokke, bearbejder og udfører primært det skæringsarbejde, der skal til for at produktet passer til kundens behov. Det har betydet, at B6 Gruppen har kunne brede sortimentet ud og blive gode til at håndtere materialet på tværs af de produkter, de sælger, forklarer direktøren.

- Vi er fleksible, fordi vi fokuserer på en løsning som afhjælper kundens udfordring, fordi vi ikke er afhængig af at skulle bruge en egenproduceret råvare.

- Dette har naturligvis også den bagside, nemlig at vi hele tiden skal være foran og med på, hvad kunderne efterspørger. Det er selvfølgelig en presball, men til gengæld er vi ikke så sårbare på, at vi skal kunne sælge ét bestemt produkt, siger han.

Så hvad der startede som en skumsvamp blev senere til produkter til polstring i møbler, alene fordi nogen undrede sig over, om ikke skummet også kunne bruges her, hvis bare man greb det anderledes an og justerede lidt på materialet.

Herefter åbnede muligheden for at præsentere skummet som lydisolering, støjdæmpning og vibrationsdæmpende produkter til fx førerkabiner og byggeindustrien, og siden er det gået slag i slag. I dag er den sæbeholdige skumsvamp udfaset fra svømmehallerne, men ånden lever videre i form af produkter og løsninger målrettet industrirengøring.

- Hvis man skal have en chance for at være virksomhed i Danmark, så skal man være fleksibel og tænke på tværs af sektioner, siger Flemming Jensen.

Brian Stenbro supplerer:

- Vi er nødt til at tænke materialet mere intelligent, hvis vi også skal være her i fremtiden. Hvis vi blot var blevet ved svampene, havde vi ikke været her i dag, siger han.

Case: Fra lydvibration til slibesvamp.

Et andet sted hvor B6 Gruppen har tænkt ind i materialet og på tværs er sektorer er, da et af deres produkter til lydisolering gav anledning til en svamp med slibeeffekt.

- Produktet til lydisolering var opskummet melamin, der med en lidt anden formfaktor har en slibende effekt. Så kan den eksempelvis bruges til at fjerne neglelak uden brug af acetone, rengøre ridser i glasfiber for bare at nævne et par eksempler. Og så tænkte vi: gad vide om den kan bruges til rengøring på steder, hvor der er ekstra genstridt snavs. Så nu bruger vi den i vores Care & Clean sortiment som rengøringspatch til slibemaskinerne, der rengør gulve, siger Brian Stenbro.


Fakta
:

  • B6 Gruppen har to matrikler i Sæby, en i Allingåbro og en i Slovakiet.
  • Samlet beskæftiger B6 gruppen omkring 150 mand. Virksomheden er grundlagt i 1972 i Aalborg af Brian Stenbros far, Kurt Stenbro.
  • Virksomhedens fire forretningsområder er Akustik (lydisolering og -absorption), Industri (fx HVAC og vindmølleindustrien), Care & Clean (rengøringsartikler, hygiejneprodukter med mere) og Møbel (materialer til møbelproduktion, madrasser, puder med mere).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078