23948sdkhjf

Regeringen vil hæve afgiften for generationsskifte

Sammen med højere afgifter vil regeringen forbedre den nuværende henstandsordning for virksomheder.

Regeringen foreslår at hæve den afgift, der betales, når et firma overdrages til den næste generation i familien.

Det fremgår af regeringens finanslovsforslag, "Velfærd først - tryghed, tillid og en grøn fremtid", som er præsenteret onsdag.

Mere konkret vil regeringen sætte den såkaldte bo- og arveafgift op på 15 procent.

Under den tidligere regering blev der i 2016 taget en beslutning om en gradvis nedsættelse af afgiften fra 15 procent til fem procent i 2020.

Men den nedsættelse vil den nye regering altså afskaffe.

Til gengæld ønsker regeringen at forbedre den nuværende henstandsordning ved at indføre et retskrav på henstand og forlænge afdragsperioden fra 15 år til 30 år

- Regeringen har forståelse for, at der er behov for gennemsigtig og forudberegnelighed i forbindelse med et generationsskifte og vil derfor invitere erhvervslivet til en dialog herom, står der i finanslovsforslaget.

Hos interesseorganisationen Dansk Erhverv mener man ikke, at det bringer Danmark fremad, når skatter og afgifter øges.

- Tværtimod. Overskriften for udspillet er "Velfærd først", men regeringen synes her at glemme, at forudsætningen for velfærd er et erhvervsliv i vækst, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar.

Regeringen skønner, at en tilbagerulning af den nedsatte bo- og arveafgift ved overdragelse af en virksomhed vil medføre et årligt merprovenu på en milliard kroner.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078